Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ucisk w klatce piersiowej w nocy po wysiłku

Gość Kamiloss

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chciałbym opisać swój problem.

Mezczyzna 28 lat, brak nadwagi oraz nałogów. 

Po wysilki fizycznym w ciągu dnia tj. trening piłki nożnej czy seks w nocy budzi mnie dyskomfort w klatce piersiowej po stronie serca. Nie jest to.mocny dyskomfort ale jednak. Dodatkowo potrafię obudzić się kilka razy z krzykiem bo mam uczucie jakbym nie mógł oddychać. Ostatnio podczas rozgrzewki przed meczem czułem dyskomfort w splocie slonecznym i podczas jednego z ćwiczeń, które polegało na podskoku i napięciu ogolnym całego ciala nagle jakbym wlaczyl przycisk moje serce przeskoczylo w calkiem inny tryb i nagle ogormnie przyspieszylo a bicie serca czułem aż w przełyku. Trwalo to moze kilka minut i samo z siebie ustalo. Chodzilem po kardiologach, mialem holter, ekg, echo, 3 razy wykonywalem testy wysiłkowe. Raz miałem robiony tomograf przepływów w slask centrum chorob serca i wszyscy mówią, ze jestem zdrowy a ja niestety nie do.konca tak.sie czuję. Czy ktos ma podobnie?