Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ucisk w okolicy barku, drętwienie dłoni i bóle zamostkowe

Gość dymek117

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Bardzo proszę o radę osoby,które miały podobne objawy tzn: - opis EKG:ujemne załamanie T w V2-V3 - ucisk lewej ręki w okolicach barku,drętwienia lewej dłoni,wewnętrzny niepokój,bóle zamostkowe. Dodatkowe badanie: - Holter EKG z natępującym opisem: 107091QRS*ÓW,14 pojedyńczych nadkomorowych pobudzeń przedwczesnych,2 tachykardii,6 bradykardii.Podsumowanie badania:rytm zatokowy(okresowo niewielka niemiarowość zatokowa)o częstości 45-127/min.Odstęp PQO.1-0.14S.SVEs-14poj/dobe.W trakcie tachykardii ujemny zał.T we wszystkich odprowadzeniach. Opis badania echokardiograficznego: 1.Obraz zastawki mitralnej w normie 2.Obraz zastawki aortalnej w normie 3.Średnica aorty 38 4.Rozwarcie płatków 26 5.Lewy przedsionek 38N 6.Prawa komora 26N 7.Lewa komora EDD 52N ESD 32N 8.Grubość tylnej ściany 10N 9.Grubość przegrody 1,1N 10.Kurczliwość lewej komory w normie EF65% DOPPLER Zastawka mitralna : Vmax fali E 1,0 fali A 0,6N Ślad fali zwrotnej na zastawce Zastawka aortalna: V max 1,4N PG max 8 mmHg Bez fali zwrotnej Zastawka trójdzielna V max 0,5N Bez fali zwrotnej Zastawka tętnicy płucnej V max 0,86N,AT 115ms Osierdzie bez płynu.Przegrody ciągłe Opisuję to wszystko ponieważ lekarz internista do którego udałem się z grypą skierował mnie natychmiast do szpitala.Na oddziale ratunkowym lekarz dyżurny stwierdził,iż niema potrzeby dalszej diagnostyki.Proszę o radę pacjentów lub lekarzy. Pozdrawiam
Dymek tutaj nie ma lekarzy. Z jakiejś przyczyny miałeś robione szczegółowe badania kardiologiczne tylko nie napisałeś z jakiej. Przecież z grypą nie skierowano Cię na nie prawda?.Przecież Holter i echo odczytuje kardiolog a nie internista .Nie rozumiem tak do końca o co w tym wszystkim chodzi
Badania te miałem robione z powodu przewlekłego bólu w klatce piersiowej.Do tej pory kardiolog nie widział nic złego w tych wynikach,jednak pokazując mu ekg które miałem robione u internisty stwierdził również że jest nieprawidłowe. Niestety na tą chwile nie potrafi mi odpowiedzieć dlaczego tak jest.Nie wyklucza również choroby niedokrwiennej serca ale żeby to zweryfikować proponuje mi koronografię.Szczerze powiem trochę się boję tego badania ale chyba nie ma wyjścia. Pozdrawiam