Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wada wrodzona serca wymiana zastawki płucnej

Gość ksiaze

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie czy jest wskazanie chodzenie na siłownię, przed wymianą zastawki.

Ćwiczenia które wykonuję to rower treningowy, bieżnia,orbitrek, ćwiczenia na brzuch i na mięśnia klatki piersiowej.

Pobyt na siłowni godzina i tak codziennie.

Tak już chodzę koło 2 tygodni.

Czasami mam niedobór tlenu.

Pozdrawiam ksiaze.

Cześć Ewa38zToF ja mam to do dawna że płuca mi nabierają zimnie powietrze, nawet w upalne dni.

I to mnie czasami zatyka (.

Powinno być dobrze, zgłaszałem to lekarzowi jestem czekania na zabieg wymiany zastawki płucnej.

Ale oni żadnej gwarancji mi nie dają że te objawy znikną.

Wiec nie mogę nic nie robić, bo będę ważył 100 kg. A przed zabiegiem chcę ważyć 85 kg lub 75 kg najlepiej.

A ćwiczenia są wskazane tak mi powiedział dodatkowy lekarz, wiec nic innego nie robię tylko szpitale i chodzę na te ćwiczenia :).

Pozdrawiam ksiaze

Cześć Ewa38zToF ja mam to do dawna że płuca mi nabierają zimnie powietrze, nawet w upalne dni.

I to mnie czasami zatyka (.

Powinno być dobrze, zgłaszałem to lekarzowi jestem czekania na zabieg wymiany zastawki płucnej.

Ale oni żadnej gwarancji mi nie dają że te objawy znikną.

Wiec nie mogę nic nie robić, bo będę ważył 100 kg. A przed zabiegiem chcę ważyć 85 kg lub 75 kg najlepiej.

A ćwiczenia są wskazane tak mi powiedział dodatkowy lekarz, wiec nic innego nie robię tylko szpitale i chodzę na te ćwiczenia :).

Pozdrawiam ksiaze