Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłucie w okolicach klatki piersiowej u nastolatki

Gość Patryk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich mam maly problem zwiazany z moja dziewczyna ma 15 lat i co jakis czas pisze mi ze boli ja serce z poczatku sie nie przejmowalem ale po jakims czasie zaczolem sie jej wypytywac jak by opisala ten ból a wiec: krutkie kucie serca lub w jego okolicy czasem trwa to dluzej ale nie zmnacznie nie wiem co to mzoe byc czy jest to spowodowane brakiem witamin albo cyzms innym ale nie wiem co robic poniewaz ona nie chce isc do lekaza z tym a mnie to martwi bo coraz czesciej mi pisze ze ja sece boli kazdego co wie cos na ten temat prosze o jaka kolwiek rade z góry dziekuje chcialem jeszcze dodac ze gdzy byla niemowlenciem miala krwotok nie wiem czy to ma jakies znaczenie ale lepiej napsiac POZDRAWIAM
ja też miałam i mam dalej takie klucia w okolicy serca i dodam ze od roku leczę sie na serce. mam niedomykalność zastawki dwudzielnej. moimi pierwszymi objawami jakie miałam gdy sama zgłosiłam sie do lekarza były:bole w okolicy serca, szybkie bicie tętna powyżej 100 co jest już tachykardia, zawroty głowy i duszność po wysiłku i wchodzeniu po schodach. jeśli zauważyłeś u swojej dziewczyny także takie objawy radze zgłosić sie do lekarza i wykonać badania takie jak ekg, echo serca czyli inaczej usg na którym u mnie wykryto wadę. bole te mogą tez pochodzić od skurczów mięśniowych , w sytuacjach stresowych, lub po wysiłkach.chorobę te można wyleczyć farmakologicznie póki nie jest zaawansowana. w moim przypadku okazało sie ze mam ja od urodzenia wiec kto wie czy i w przypadku twojej dziewczyny tak nie jest.pozdrawiam