Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Renta a zawał serca

Marco2000

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie!Jestem 2 tyg po zawale / ostry zawał dolnej ściany STEMI /na zwolnieniu / 37 dni / przed senatorium.Jak wygląda sprawa po senatorium???Wraca się od razu do pracy czy na zwolnienie???.Kiedy można dostać rentę i jaka jest szansa w moim przypadku????Jestem po angioplastyce z wstawieniem stenda.Mam jeszcze jedna tętnicę OM ekscentrycznie zwężoną 60-70 % i dużą nieusunietą skrzeplinę w tej co miałem zabieg.Czuję się nieżle chociaż robię wszystko powoli ale czasami kręci mi się w głowie.Moje główne peytanie.Jaka szansa na rentę????
Gość czytelnik forum
w wieku 40 lat miałem prawo stronny rozległy zawał serca .wstawili mi stent ,poł roku póżniej dwa bay passy po zwolnieniu lekarskim komisja i renta na 3 lata narazie obecnie czuje się dobrze robie co miesiąc badania .frakcje mam EF 40 % i powiększoną komore
ja rok temu miałam zawał tyle żemózgu dostałam rente na rok a teraz zabrali w Koszalinie odwołalam sie do Szczecina i czekam ale watpie bo wmawiali mi ze mam zapomniec ze to bylo i jestem w 100%zdrowa i do pracy raczej nielicz na rente a sprobowac mozesz ja mam 40 lat a do pracy niemam sily powodzenia