Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kolatania i dyskomfort na klatce

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Miewam kołatania i dyskomfort na klatce, 

Jak regularnie jeżdżę na rowerku (orbitreku) nie miewam takich stanow, wystrczy ze 2-3 dni sobie odpuszcze, zaczynaja sie kolatania i dziwny dyskomfort na klatce.

Czym to moze byc spowodowane ? Brakiem wytrenowania, problemami z żołądkiem (ktore ostatnio miewam ? Nadwaga ? 

Dodam ze Ekg, echo , RTG klatki, Morfologia, choresterol , tarczyca ,usg jamy brzusznej ,Holter Ekg wszystko wporzadku. 

Miałem również test wysiłkowy, zostal przerwany po 6.30min bo miałem dyskomfort na klatce (lekki ucisk).

Czasem zdazaja mi sie takie uciksi w klatce przy biegu, szybkim marszu, wejsciu po schodach.

Moje osobiste podejrzenia kieruja sie na zoladek, poniewaz czesto boli mnie brzuch,klucia, przelewania, nadmierne gazy (refluks, lub helicobakter)

Mam 23 lata i spora nadwagę 175cm 96kg.

Dopadło mniej kołatanie serca ( miałem od dziesiątek lat arytmię ) pojawia mi się to zawsze w czasie jedzenia może to być i tylko jabłko.Doszedłem do wniosku że kamienie w wor. żółciowym próbują wytwarzać żółć w tym czasie.Przy lekkiej ciasnocie wewnątrz (nadwagi) może kolidować z ocieraniem się o serce nie wiem.Lekarz jest zdziwiony nieco poprosiłem o holtera i widać na nim kołatnięcia.Czemu nie wiem jak i ci ze szpitala. Dostałem ten Tritance na obniżkę ciśnienia ( było do 180 spadło) - kołatnięcia ser. są bez zmian przy jedzeniu.