Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle i dziwne zachowanie serca

Filip16

Rekomendowane odpowiedzi

Od kilku dni mam dziwne objawy z sercem. Podczas zmiany pozycji z siedzącej na leżącą lub gdy wstaję czuję dziwne ,,pyknięcia* w okolicach serca. Ponadto , gdzy biegam , skaczę ,wchodzę po schodach lub jadę autobusem czuję jakby coś w środku mi się ,,ruszało*. Towarzyszy temu ból może nie mocny ale dokuczliwy. Lekarz powiedzial , że mogą to być bóle mięśni żebrowych , ale nie dokońca wiem czy w to wierzyć. Może ktoś się już z tym spotkał. Proszę o odpowiedź.
Gość mirek 69
Mam identyczne objawy głownie jak żle siedzę , gdy wstaję i się wyprostuję oraz po zejściu ze schodów . wrażenie jak by serce przeskakiwalo. Dzieje się to mi już od przeszło roku. Kiedyś nie moglem nawet jeździć samochodem bo gdy siedziałem to tak przeskakiwało jak nic. niekiedy jest tak że dzień nic , dwa a nawety trzy dni nic a niekiedy w ciągu jednego dnia kilka razy coś mi się wywraca. Lekarz trzy miesiące temu przepiałal mi na jelita Debridat i odziwo przeskakiania złagodniały i nie są takie mocne. Tak że niewiem co to jest lekarz też nie potrafi mi powiedzieć robiłem USG,EKG i jest ok. I co dalej ? jak jest to uciążliwe może ktoś mi odpowie czy to choroba serca,czy skurcze żołądka, czy dotykanie serca do przepony czy soś jeszcze innego?
Gość Anonim123321123

Hmm.... po Waszym opisie stwierdzam, że mogą to być tak zwane skurcze dodatkowe serca. Jest to różnie odczuwane: podknięcia, szarpnięcia w klatce czy gardle, chwilowe zatrzymanie serca. dod. skurcze serca mogą byc komorowe, nadkomorowe, mogą być pojedyńcze lub gromadne itp... Wpiszcie w google . Ale wracając do takich skurczy które zmalały po Debridacie proponuje podsunąć lekarzowi prowadzącemu, oraz abyście poczytali o zsespole sercowo- żołądkowym Roemhelda (która właśnie objawia się także dod. skurczami serca). Przyczyną może być też niedobór magnezu, potasu itp. Nie jestem lekarzem ale tez się z czyms takim borykam choc u mnie jest to raczej na tle nerwicowym :-/ i poprosu duzo o tym czytałem. Dlatego warto się tym zainteresować i isc do lekarza. P.S: Na ogół takie skurcze są niegroźne oczywiście pod warunkiem, że z sercem i układem krążenie jest wszystko ok i owe skurcze nie są spowodowane przez jakies wady serca itp...

Gość aska 1975

Witajcie mam 36 lat i nerwice od dziecinstwa.Badania ,ktore robilam wyszly mi dobrze ale nadal czuje ucisk w okolicy przepony.Mam uczucie przepełnienia,czasami jest mi nie dobrze...Czuje sie tak jakbym miala od razu zwymiotowac.Chodzę na masaze i akupunkture troche mi to pomaga ale jak się zdenerwuję to wszystko wraca...Nie mam pojecia co mam dalej zrobic...Dodam ze lykam lekarstwa sedam 3 przepisany od neurologa...Podpowiedzcie mi co mam z tym moim problemem dalej robic...Prosze o pomoc...Pozdrawiam i życze zdrowia