Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rehabilitacja po by-passach

Gość latarnik

Rekomendowane odpowiedzi

Dwa lata temu przeszedłem operacje wszczepiania bajpasów. W tym roku chciałbym jechac na rehabilitacje. Konkretnie chciałem sie dowiedzieć czy po moim schorzeniu mogę sie udać do Polańczyka, który lezy 440 metrów.n.p.m. Słyszałem, że rehabilitacja w terenach wyżynnych jest niewskazana ale z drugiej strony zalecają lekarze - przynajmniej u mnie w mieście wypoczynek w Ustroniu, który jest położony 390 metrów n.p.m. Sam mieszkam na Jurze, czyli około 350 -400 metrów n.p.m. Więc czy mogę jechać do Polańczyka w Bieszczadach????????????
Witam. W piatek mój tata tata miał koronarografie,miał ja zrobiona przez ręke,a nie jak szłyszałam,ze robia wiekszosci przez tętnicę w nodze,Zastanawia mnie dlaczego tak zrobili??? czy powodem tego mo,ze byc to,ze tata ma przepukline??? dzis próbowali załozyć mu spedy,ale sie nie udało,bo ma zator na długości 2-3 cm zyły. Lekarz powiedział,ze w najblizszym czasie przeprowadza operacje wszczepienia by-passów. Bardzo proszę o jak najwięcej informacji na temat tej operacji. Dodam,że tata ma 59 lat,jest po dwóch zawałach i operacji tętniaka na orocie brzusznej. Operacje bedzie miał przeprowadzaną w szpitalu Uniwersyteckim Im Jurasza w Bydgoszczy.
ale bardziej bolesne ..lepiej przez udową wiem to od pani która miała robione i przez udową i ramieniową , powiedziała że nigdy w życiu przez ramieniową - i pierwsze słyszę żeby lekarze odchodzili od robienia koronografii przez udową , wszyscy którzy leżeli ze mną na oddziale chorób wieńcowych w IK mieli przez udową Hanko z tego co wiem lekarze decydują się na ramieniowa jeśli nie ma innej możliwości
Witam!! Mój tata jest właśnie po operacji bypasów i szukam dla niego uzdrowiska w województwie wielkopolskim. Obecnie tata przebywa w Ochojcu, ale chciałam załatwić uzdrowisko bliżej domu. Będę wdzięczna za jakikolwiek kontakt i podpowiedź.

Byłem operowany dwa lata temu w Poznaniu. W tydzień po operacji prosto ze szpitala byłem przewieziony do szpitala rehabilitacyjnego w Kowanówku. tam spędziłem 16 dni, podczas których zacząłem stopniowo normalnie funkcjonować. Natomiast pół roku później byłem na 3-tygodniowym turnusie w sanatroium poszpitalnym - ale to już trzeba było załatwiać samemu przez NFZ. Pozdrawiam

Gość Wiktor112wqa

Interesuje mnie wynajem sprzętu rehabilitacyjnego jestem ciekaw Waszych opinie. Po przeczytaniu kilku artykułów w sieci natknąłem się n artykuł „Wypożyczalnia sprzętu rehabilitacyjnego, łóżek rehabilitacyjnych czy wózków inwalidzkich jest najlepszą alternatywą dla osób w bardzo trudnej sytuacji materialnej, które muszą bezzwłocznie wyposażyć się w rozmaite sprzęty umożliwiające codzienne funkcjonowanie i skuteczną terapię. Jeżeli czas trwania rehabilitacji nie jest zbyt długi, a schorzenie nie wymaga specjalistycznego dostosowania sprzętu do indywidualnych potrzeb chorego, zapewne warto skorzystać z oferty wynajmu, zamiast jednorazowo wydawać duże kwoty na drogi, profesjonalny sprzęt. „ A co wy sadźcie czy kupować czy lepiej wypożyczyć?