Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dziwne drgania w ciele i kaszel

Gość Ewelina

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Kobieta, lat 33. Miesiąc temu byłam przeziębiona, ale mam suchy kaszel który dalej jest. Kilka dni temu zaczęłam ćwiczyć fizycznie i być może przeciążyłam organizm. Pytanie mam o dziwne drżenie w środku ciała, w okolicy pleców i na środku klatki piersiowej, takie jakby wibracje, drgania około 2 sekundowe, które pojawiają się co kilka sekund. Pojawiło się to kilka dni temu jak nagle zaczęłam ćwiczyć po wielu latach, bo głównie mam tryb siedzący, praca przy komputerze. Przez cały dzień często mam te drgania. Podejrzewam, że może to być coś z płucami, albo drgania mięśni przez wysiłek fizyczny, albo może to mieć związek z kaszlem utrzymującym się 4 tygodnie. Przyjmuję rano lek Euthyrox na niedoczynność tarczycy (od około roku). Co dzień biorę witaminę D (2000 j.m.), czasem magnez. Czy jest szansa, że to samo przejdzie? Na dniach idę na badanie krwi i do lekarza, ale boje się, że lekarz nic nie wykryje i będę musiała się z tym męczyć, a to jest tak irytujące, że przeszkadza mi w codziennych czynnościach.