Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłucie w klatce piersiowej przy kaszlu suchym

Gość Pawel N

Rekomendowane odpowiedzi

Od 3 tygodni nie moge pozbyc sie kaszlu.na pocztku mialem go tylko w gornej czesci jamy ustnej pozniej zszedl on do pluc.ciagle kaszle dwa razy bralem antybiotyki przez 6 dni i nic.ogolnie czuje sie dobrze tylko ten kaszel suchy nic sie nie odrywa teraz zaczyna mnie kluc w klatce piersiowej i na plecach za wysokosci serca ale z prawej strony.czasem tez serce ale lekko i szybko przechodzi.jestem obecnie w Irlandii jutro ide do lekarza.czy to moze byc cos powaznego/?ogolnie bylem chory i po tej chorobie nie chce mi przejsc.ciagnie sie to miesiac.rano zawsze wychodzi mi grutka zielonej flegmy po dlugim kaszleniu.
witaj pawle, to moga byc objawy astmy oskrzelowej. ale także powikłania grypy, dobrze ze idziesz do lekarza, musisz zrobic badania, tym bardziej że ten kaszel moze miec pochodzenie z różnych chorób, A nie dusisz się? i czy gorączki nie masz,? wydaje mi się że dostaniesz leki wziewne, nie martw się wszystko bedzie dobrze. ważne że idziesz do lekarza, nie zamartwiaj sie na zapas, pozdrawiam
Pawel,dobrze by bylo gdybys zrobil przeswietlenie pluc,bo byc moze miales zapalenie wczesniej tylko ci nie przeszlo i teraz masz powiklania,to najgorszy scenariusz wiem,ale to mozliwe.Cale szczescie idziesz do lekarza,tylko dziwi mnie to ze po dwuch antybiotykach ci nie przeszlo,dlatego wspomnielam o powiklaniach.Ale na zapas sie nie przejmuj,daj znac co powiedzial Ci lekarz,ok?

Ja mam podobnie, z tym ,ze moj problem ciagnie sie od jakichs 5-7 lat.od kad pamietam kaszle(nie pale).jakos lekarze nie widzieli w tym problemu .pare dni poszlam do lekarza.opisalam obiawy i przepisal antybiotyk.po ktorym majaczylam, mialam zwidy i tak okropne bole brzucha ze dwa razy mdlalam z bolu i gdyby nie moj brat pewnie bym sie nie obudzila.poszlam znowu do pana doktora i opisuje jakie sensacje wywolal lek jki mi przepisal.wypisal nastepny pytajac czy jestem na niego uczulona( napewno to wiem bo przeciez to j jestem lekarzem ? )powiedzialam ze nie wiem ale przepisal mi kolejny lek.po ktorym dostalam wysypki na calym ciele i bylam jk opozniona.od 4 dni mam tak okropny kaszelbol gardla temperature bole plecow klatki piersiowej przepony pluc ze cudem oddycham od 4 dni zjadlam dzis kubek zupy.nie jem nie pije bo nie moge bol jest tak potworny.mam nadzieje ze przezyje do poniedzialku bo jestwm zapisana do innej pani doktor tym razem.lekarz pierwszego kontaktu predzej mnie wykonczy niz uleczy.takze drogi kolego nie zwlekaj jak ja bo im szybciej zaczniesz sie eczyc tym lepiej.ps mam 26 lat