Gość Michał Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 Witam w najbliższym czasie mam mieć wykonaną kardiowersję, w związku z czym mam następujące pytania: 1.Czy do zabiegu jest się znieczulany? 2.Jak długo trwa rekonwalescencja? 3.Czy sam zabieg boli? 4.Czy po defibrylatorze zostają jakieś blizny/oparzenia, bo przecież w końcu przez ciało przechodzi prąd 5.Jakie mogą wystąpić komplikacje podczas i po zabiegu? 6.Jak długo leży się w szpitalu po takim zabiegu? 7.ile trwa powrót do pełnej sprawności? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ewa37zToF Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Cześć,Michale! Przeszłam skuteczną kardiowersję półtora roku temu. Też się bałam,ale niepotrzebnie.Wygląda to tak:pierwszego dnia przyjęcie na oddział.Na drugi dzień na zwykłej sali z kardiomonitorem usypiają Cię na kilka minut.Urywa Ci się film. Dostajesz elektrowstrząsy - są maksymalnie trzy próby.Jeśli rytm zatokowy wróci po pierwszej próbie, to koniec kardiowersji :-) Budzisz się zaraz po zabiegu.Masz nadal podpięty kardiomonitor i przez krótki czas wąsy z tlenem.Kiedy Ci je zdejmą,wstajesz,chodzisz i tyle :-) Następnego dnia do domu.Są ślady na klatce i brzuchu po defibrylatorze.Nie trzeba żadnej rekonwalescencji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi