Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłujący ból w klatce piersiowej

Gość N.

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć mam też ten kłopot. Mam 13 lat, palę mało (teraz wogule) I niewiem co zrobić jak wciągnę powietrze do płuc to czuję ból w lewym płucu. Czuję ze mam coraz mniej powietrza. Prowadzę stresujący tryb ale także sportowy. Gram w piłkę nozna zazwyczaj gram całe 70 min bez zmiany. Jak cos piszcie na ibep123@o2.pl

Po kolacji wigilijnej spokojnie ogladałam coś w telewizji. Kiedy chciałam się podnieść dostałam potwornych bóli po lewej stronie klatki piersiowej. Pomyślałam sobie, że to pewnie od złego siedzenia i stwierdziłam, że do rana przejdzie. Niestety noc była potworna, każdą zmianę pozycji okupywałam potwornym bólem, natomiast połozenie się na lewym boku było niemożliwe. Przeczekałam świeta ponieważ ból był silny ale nie zwiekszał się, a po zażyciu ketonalu forte nieco łagodniał. Poszłam do lekarza, zrobiono mi ekg i wykluczono problemy z sercem ( choć lekarz powiedział, że włókna są nieco poszarpane to serce zdrowe ), dostałam nimesil i asmag, a diagnoza brzmiała: międzyżebrowe zapalenie stawów. Biorę te leki od 4 dni ból jest zdecydowanie mniejszy, przesypiam spokojnie całe noce, ale swobodnych ruchów wykonywać niestety nie mogę, ponieważ mam wrażenie jakby ten ból gdzieś się w środku czaił. Ćwiczeń fizycznych wykonywać się nie da, bo niestety przy odpowiednich ruchach boli. Może to jeszcze za krótko by mówić o jakichkolwiek wynikach leczenia, ale na pewno każdemu doradzam wizytę u lekarza- bo ból w tym miejscu nie jedno ma imię :) pozdrawiam

Witam wszystkich. Może ja wam pomogę w dolegliwościach. Mam 23 lata, od 6-ego roku życia choruję na astmę oskrzelową o podłożu alergicznym. Objawy, które opisujecie przypominają mi te sprzed lat, kiedy to lekarze nie potrafili zdiagnozować przyczyny moich omdleń wywołanych niespodziewanym bezdechem... Gdyby nie ciągłe tracenie przytomności nie trafiła bym do szpitala, a wtedy nie wykryto by u mnie astmy. O dziwo, chociaż to może dziwne, moje spirometrie zawsze były całkiem dobre-do dnia dzisiejszego, lecz często bardziej się obkurczają. Częściej niż u osób zdrowych. Ból w klatce piersiowej dokucza mi również w dorosłym życiu przy infekcjach dróg oddechowych, jak zapalenie oskrzeli czy co gorsza- zapalenie płuc. Musicie wiedzieć, że zapalenia płuc są różne i nie zawsze da się je wykryć nawet przy użyciu RTG. Są odmiany grzybicze, bakteryjne, wirusowe itd... Fakt, że po zapaleniu papierosa takie objawy mogą ustąpić. Nikotyna wprawia naszą krew w szybszy obieg, a ponadto skoro sama może wywołać takie objawy, to może również jest w stanie je uśmierzyć-ale to mój osobisty wywód:). Najlepiej poprosić lekarza o skierowanie na posiew krwi, moczu i plwociny(czyli wydzieliny, którą odkrztusza się podczas kaszlu) i poczekać, czy coś się wyhoduje. Lekarze czasem wolą przepisać cokolwiek i mieć spokój- niestety ja mam takie odczucia po wielu latach chorowania na wszystko... Mam nadzieję, że komuś pomogę, pozdrawiam:)

Witam mam 24 lata ostatnio mam trochę stresu dziś zaczęło mnie kuć w prawej strony klatki piersiowej nad piersią kiedy biorę wdech kucie się nasila . proszę powiedzcie mi czy przyczyną może być nerwica ?? czy to jednak choroba jakaś.. pytam o nerwice bo zrobiłam sobie test w internecie i wyszło że ją mam i z tego co wyczytałam takie bóle też się zdarzają w nerwicy . (nie do końca wierzę w testy internetowe ). Najgeorsze że jestem w pracy cały dzień i nie mam jak wyjść i boli mnie już od samego rana i nic nie przechodzi

Witam ja również mam objawy kłucia w płucach tylko ze w prawym na dole obok , kręgosłupa . Poczułem ten ból jakis miesiac temu i od tego czasu strasznie mi dokucza , szczegolnie w pracy podczas schylania , głębszych oddechów . w ostatnich dniach ból sie nasilił i zacząłem sie naprawde niepokoic czy cos mi w płucach nie urosło :D Muszę sie wybrac do doktora i zobaczymy co to sie podzialo .