Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Drżenie klatki piersiowej, przyspieszony oddech i panika a menopauza

Rekomendowane odpowiedzi

Od ok.3 m-cy mam trudne do opanowania w klatce piersiowej napady(drżenie,panika) *obj.bardzo przyśpieszony oddech i panika.Mam 46 l.,miesiączki na razie regul.Choruję na astmę,z ciśnieniem nie mam problemu.Biorę validol i kalms/inne ziołowe przy astmie nie mogę/ i obecnie prawie nie działają wyciszająco.Mam też problem z anemią/obfite m-czki/-biorę duraccil.Proszę o info co może mi pomóc?ps.zanim udam się do lekarza-poradźcie....
Cześć Magda! Wydaje mi się ,że najlepszym wyjściem byłoby udać się do ginekologa,on zleciłby badania czy nie są to objawy menopauzy.Dopiero jak wyjdą prawidłowe można przypuszczać,że są to objawy nerwicowe,bo drżenie,panika,przyspieszony oddech to często spotykane objawy nerwicy.Najpierw należy jednak wykluczyć menopauze,ewentualnie problemy z sercem,stąd przydałoby się zrobić badania.Dopiero pózniej gdy pomimo dobrych wyników będziesz się zle czuła,dobrze byłoby się skontaktować z psychiatrą,tak jak większość z nas bo oni mają doświadczenie jeśli chodzi o nerwicę.Pozdrawiam