Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból serca w trakcie leżenia

Gość michal_sc

Rekomendowane odpowiedzi

Gość michal_sc
O]od kliku dni obserwuje bol i klucie w okoilicach sereca w trakcie lezenia. musze wtedy przewrocic sie na drugi bk, bol na chwile znika, po czym z powrtoem sie pojawia. skutkuje to w bezsennosci. problem znika, gdy wstaje (choc dzis nawet wtedy czulem klucie i ucisk w klatce) czy ktos spotkal sie z podobnym problemem? z gory dzieki za odpowiedz
Gość tomasz. H.  zyjmy zd
pragne cie pocieszyc. to co masz jest prawdopodobnie spowodowane kumulacja nerwow w organizmie i zalezy od stanu napiecia nerwowego.czyli te kolatania wystepuja o tys samych porach kiedy czlowiek praktycznie sie wycisza czy tez idzie spac..jednak zeby wykluczyc inne objawy proponuje ci zrobic badania krwi na pierwiastki zelazo magnez i potas ( odpowiedzialne za nerwy i poprawna prace serca) oraz badanie tarczycy TSH na zawartosc hormonow. no i przy okazji echo serca jak nie bylo robione. i staraj sie o tym nie myslec bo jestem prawie pewny ze spowodowane jest to kumulacja nerwowa oraz poprzedzajaca mysl -O BOZE ZBLIZA SIE NOC I ZNOW BEDE TRuDNO ZASYPIAL BO TE SERCE BEDZIE MI KOLATAC. pomocna bedzie herbata z melisy niz jakies prochy.
Hmm... a moim zdaniem masz nerwice!!! maiłam podobne objawy tylko bardziej zaawansowane.... z tym że puls miałam 120 a ciśnienie 140/90 tylko że normalnie to wszystko miałam o ponad połowe niższe... ale już jest ok:) a może masz jakiś problem albo przeżyłeś coś strasznego? to może być przyczyna!!! cokolwiek to jest serdecznie Cię pozdrawiam:)))

Jest jeszcze szansa, że to z powodu tarczycy. Wiele osób nie zdaje sobie sprawy z powagi tego problemu. Przy tarczycy to normalne, że masz wysoki puls, a ciśnienie jest w normie. Idź do rodzinnego, poproś o skierowanie na badania, a potem z wynikami wio do endykrynologa ;) Aaa, jeszcze jedno. Musisz uważać, jeżeli to twoja pierwsza wizyta, to proponuję stracić trochę czasu na znalezienie dobrego lekarza.