Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ściany aorty pogrubiałe, płatek bezwieńcowy z ogniskiem klasyfikacji

Gość magda

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie, Czy ktoś się orientuje co może sugerować zapis echa *ściany aorty pogrubiałe, płatek bezwieńcowy z ogniskiem klasyfikacji...* Wypis mam z lipca. Nigdy nie byłam leczona na zapalenie mieśnia sercowego, a lekarz wczoraj jak to zobaczył zapytał mnie czy przypadkiem nie przechodziłam zapalenia mięśnia sercowego (!???) Nic o tym nie wiem - miałam dolegliwości typu tachykardia i zasłabnięcia - ale nikt mnie nie leczył na zapalenie mięśnia... Aż mi włosy dęba stanęły jak to usłyszałam... tyle że lekarz nie stwierdzał tylko pytał (?) Czego to jeszcze moze być przyczyna? Czy gdybym przeszła zapalenie to możliwe żeby to pogrubienie ustąpiło bez śladu? Dwa miesiace po tym echu miałam robiony zabieg w klinice kardiologicznej - usunięcie wady wrodzonej - nikt nic nie mówił mi o zapaleniu ani na echo nie ma już takiego zapisu... nawet miałam robiony rezonans i nic tam na ten temat już nie ma... Czy to mogła być pomyłka? A jesli nie to czy powinnam się tym przejmowac? czy ma to jakieś implikacje na moje przyszłe życie? Powinnam zrobić moze jakieś badania żeby mieć pewność? Dziękuję z góry