Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Silny ucisk klatki piersiowej, zwolnienie oddechu i drętwienie rąk

Gość K

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. martwie sie poniewasz od ponad roku pojaiwaja sie u mnie strasznie silne uciski klatki piersiowej.bol pojawia sie czasem po klotniach a czasme poprostu jak wracam ze szkoly lub tym poodbnoe, zwykle codzienne sytuacje. Wyglada to tak ze nagle zwalnia mi sie oddech nie moge wziasc powietrza w pluca bo czuje straszne klucie w klatce serce bije mi wtedy bardzo szybko .trwa to czasem minute a czasem nawet i 15. ostatnio jednak mialam to 2 dni pod rzad i obu przypadkach czulam jak dretwieja mi rece a nogi robia sie strasznie wiotke i mroczy mi sie przed oczami.ale nie mdlalam! prosze o jakas fachowa pomoc, no i gdzie i czy powinnam sie z tym zglosic.
Spróbuję Ci podpowiedzieć...Ja bym najpierw poszła do lekarza rodzinnego na wstępne badania,w tym ekg.Lekarz z pewnością zdecyduje co dalej. Moja podpowiedz może nie jest aż tak kompetentna jakbyś sobie życzyła,ale od czegoś trzeba zacząć.Rok czasu się z tym miotasz,to trochę długo.Według mnie ,to objawy są typowo nerwicowe,ale trzeba to koniecznie sprawdzić. Napewno wszystko bedzie ok.Pozdrawiam.