Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Artur

Rekomendowane odpowiedzi

ja równez mam 17 lat i zawroty glowy, taki jakby ucisk w czesciach potylicznych i troche w skroniowych. Takie uczucie lekiego otepienia i omdlenia jakby sie jechalo winda albo metrem. Nie wiem co mam robic, bo do lekarza moge udac sie dopiero za niecale dwa tygodnie. Dodam tez, ze to pojawia sie niespodziewanie, bez zadnego logicznego wytlumaczenia (np.zmeczenie) chociaz jak zmieniam czasami pozycje(np. jak wstaje a wczesniej dluzszy czas siedzielam i na odwrot) to niedlugo potem pojawiaja sie te omdlenia, ale nie tak odrazu w wstaniu, tylko stopniowo.Nie wiem czemu ale, jak sobie przyloze zimne rece do twarzy albo potylicy :D to mi odrazu lepiej. Macie jakies pomysly co to moze byc?
Miałem identycznie to samo . Poszedłem do lekarza i się okazało, że to poprostu zwykłe przemęczenie ponieważ codziennie chodziłem spać 23.00 a wstawałem o 6.00 mój organizm już tego nie wytrzymywał .. Proponuję mniej sie przemęczac i więcej spać .. A jeśli to nie to co pisze to może byc to również niskie ciśnienie .
Arturze warto zrobic podstawowe badania i udac sie do lekarza, aby sie upewnic, ale wydaje mi sie, ze to nic powaznego. Czesto u wielu osob wystepuje opisywany przez Ciebie objaw. Sama rowniez to miewam. Nie wiem czy dobrze to opisze, ale to reakcja blednika na szybka zmiane pozycji ciala. Staraj sie nie zrywac sie gwaltownie z fotela ani z lozka. Zanim wstaniesz rano z lozka, usiadz na chwile. Mysle, ze jesli mnie posuchasz, przestaniesz odczowac ta dolegliwosc.

Witam. Mam takie same dolegliwosci jak wy wszysce, tylko moj problem polega na tym ze od trzech dni zaden z uporczywych objawow nie ustepuje. Mam straszne zawroty glowy i to bezwzgledy na to czy siedze czy leze. Cisnienie 86-44 puls 84...jest mi strasznie slabo i zwykle zrobienie sobie herbaty sprawia ni sporo problemu... Od paru miesiecy co jakis czas mam dziwne migotania serca. Zaczyna szybko bic i robi ni sie wtedy goraca ale po chwili wszystko ustepuje i jest ok. Czy to co teraz sie zemna dzieje ma cos wspolnego z sercem?? Czy ktos z was wie co mi dolega i moze mi pomoc?? Pozdrawoam i czekam na jakakolwiek pomoc.

Mam podobne odczucia jak te opisane w ostatnich postach. Tez jestem nastolatkiem, dodam ze mam problem z rownowaga czasami(czeso w kosciele) ale to chyba blednik. Ucisk w glowie pojawil sie w lutym. Bylem w szpitalu mialem badana krew mocz i serce(nie mialem zakladanego urzadzenia na 24 h-nie wiem jak to sie nazywa) Wszystkie wyniki wyszly dobrze a objawy czasami sie pojawiaja, Najbardziej dokuczaja mi uciski w glowie. A i dodam ze mam od lutego bol szyi(tego chyba;;wiezadla ktore dochodzi do tylnej czesci glowy pod ucho ..

Dzien dobry! Mam 53 lata i następujący problem. Na początku czerwca trafiłam do szpitala na oddział neurologii z bardzo silnym bólem głowy. Ból był nie do wytrzymania aż wymiotowałam. Lekarz zadecydował żeby zrobić punkcję lędżwiową aby wykluczyć krwotok podpajeczynówkowy, wynik na czszęście był dobry, mastępnie miałam zrobiony MR głowy - wynik dobry, TK głowy + kontrast - wynik dobry, RTG głowy i kręgów szyjnych - wynik był dobry żadnego ucisku nie ma . Wyniki z badania krwi i moczku w normie, tylko cukier był 169. Po 9 dniach pobytu w szpitalu zostałam wypisana do domu ból co prawda ustąpił ,ale teraz mam zawroty głowy i jest mi słabo. Głowa jest taka ciężka, nie jestem w stanie normalnie funkcjonować nie mam siły. Lekarze w szpitalu nie wiedzą jaka może być przyczyna bólu. Czy ktoś może miał podobne dolegliwości co ja? Proszę o pomoc JOLA

Witaj Zosiu1! Dziękuję Ci za porady. Przykrych sytuacji raczej ostatnio nie miałam , ale migrenę lekarze raczej wykluczyli, w poniedziałek byłam u lekarza pierwszego kontaktu który zlecił mi badanie dopplera. Nie bardzo wiem co to za badanie, ale muszę je zrobić jak najszybciej. Czasami w ciągu dnia pojawia się sztywność szyji.Więc może to badanie wkońcu naprowadzi lekarzy bo w takim stanie zdrowia bardzo ciężko się żyje. Jola

Jola 7 .Witaj Ty będziesz miała prawdopodobnie robione przepływy tętnic szyjnych Z takimi zawrotami głowy walczy mój mąż ,ALe medyk skierował go do neurologa i jest zapisany na 4 lipca Ale ja prywatnie zrobię mu te badanie bo ja przypuszczam że ma po prostu pozapychane tętnice szyjne, krew nie dochodzi prawidłowo do mózgu i stąd te zawroty a ty jak najszybciej zrób te badanie Bo jest to podobno bardzo nieprzyjemne taki kręciołek w głowie Zawroty mogą być też od zwyrodnienia kręgów szyjnych Napisz jak ci wyszły badania jeżeli nie sprawi ci to kłopotu Pozdrawiam

Witaj Zosiu Jestem już po badaniu wynik też odebrałam i dalej jestem w punkcie wyjścia - wynik jest dobry nie ma żadnego ucisku, niby wszystko jest dobrze a ja dalej nienajlepiej się czuje.Troszkę się załamałam tym bo przecież nie żyjemy w średniowieczu żeby nie można było zdiagnozować pochodzenia bolu, a lekarze dalej nie wiedzą co robić, jakie badania zlecić. Mam nadzieję że u WAS lepiej. pozdrawiam

Jola 7 witaj dzięki że odpisałaś a ja jutro idę z chłopiną moja na przepływy tętnic szyjnych z powodu że ma zawroty głowy A ja bym sie uparła że może masz nerwicę, albo nie wiążesz tych bólów z takim wiekiem przejściowym U mnie taki stan juz trwa 16 lat i końca nie widać . Jeżeli masz dobre wyniki to może niepotrzebnie sie wkurzasz , Wiem co to i bóle i zawroty bo z tego powodu znalazłam się w szpitalu już pisałam o tym poprzednio i współczuję ci Musisz wrócić do medyka no niech coś poradzi Nie można żyć z takim bólem bo to najgorszy z bólów według mnie Napisz jak coś będziesz wiedziała Pozdrawiam cie 3 maj się

Witam Mam stwierdzona w maju niestabilność kręgów szyjnych (ponad 20 lat pracuję przy komputerze). Jestem po rehabilitacjach (laser oraz prąd). Ćwiczę w domu rano i wieczorem i w pracy w miarę możliwości na wzmocnienie mięśni karku. Miałem 2 omdlenia. Teraz często boli mnie kark (smaruję maścią, niekiedy apap). Rano wstanę wszystko jest ok, ale w miarę *rozkręcania się* i już w pracy jak posiedzę przy komputerze zaczyna boleć kark, głowa staje się ciężka a jak zaczynam chodzić to pojawia się uczucie omdlenia, które przechodzi, niemniej jest duży dyskomfort :( Jak siądę wygodnie z głową odchyloną do tyłu (lub się położę) , odpocznę to wszystko ustępuje na jakiś czas... Używam sporadycznie kołnierz ortopedyczny miękki (zalecenie rehabilitantki). Miałem robiony rezonans głowy, tomografie zatok , rtg kręgów szyjnych, echo serca, usg tetnic szyjnych, holter, badania krwi - wszystko ok, w granicach normy Jakieś sugestie? Bardzo dziękuję za pomoc i opinie

Witam Mam 60 lat i w lutym przeszłam zawał od tego czasu mam zawroty głowy które nie miałam dotychczas lekarze twierdzą że to od kręgosłupa szyjnego być może to prawda bo w prześwietleniu wyszło zwyrodnienie kręgu 5 i 4 a teraz od tygodnia *czuję* jakby bolała mnie głowa i budzę się z bólem głowy a który mija po godzinie a może to od ciśnienia ktoś z Was miał podobny przypadek ,dobrą rada ,A do lekarza termin mam 20 września Pozdrawiam