Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Operacja zastawki serca bez skalpela

Gość b-45

Rekomendowane odpowiedzi

Szpital Kardiologiczno-Rehabilitacyjny w Kowanówku jest jedynym ośrodkiem w Polsce – i nielicznym na świecie – gdzie zastawki serca naprawia się bez otwierania klatki piersiowej. Dużej grupie chorych z niewydolnością serca z powodu niedomykalności zastawek, nie można było do tej pory pomóc. Asystowaliśmy przy zabiegu, który pacjentowi z taką chorobą umożliwił powrót do normalnego życia. Cały artykuł: Danuta Pawlicka http://media.wp.pl/kat,38140,wid,8870899,wiadomosc.html?ticaid=14dce
Gość malgorzata z lublina
bardzo zainteresowala mnie ta strona jestem bardzo ciekawa czy mnie przy tym schorzeniu mozna by pomoc bez operacji mam 40 lat od niedawna wykryto u mnie niedomykalnosc zastawki mitralnej 3 stopnia i trojdzielnej 4 stopnia obecnie oczekuje na operacje tak bardzo sie boje jestem prucz tego obciazona innymi schozeniami astma oskrzelowa tarczyca schorzeniem kreg0slupa po operacji 1999r prosze pomozcie mi moze i moje serduszko udaloby sie zreperowac bez operacji jestem bardzo zalamana nie wiem co robic prosze
B-45 jek sie czujesz?dlaczego zniklas z naszego forum?Ja mam problemy z zastawkami trzema aortalna,dwudzielna i mitralna wszystkie sie nie domykaja,dlatego tu zajzalam.Dziewczyny i ja rowniez martwimy sie o Ciebie caly czas.Niemow ze przez Vinge bo to juz historia,a my czekamy kiedy sie odezwiesz?Prosze napisz choc do mnie,tutaj jak nie chcesz tam.
witam cie aga mam na imie malgorzata jestem z lublina chcialabym sie dowiedziec czy masz duza niedomykalnosc tych zastawek czy proponowano ci takze operacje jakie masz obiawy czy mozesz narmalnie funkcjonowac prosze jesli mozesz to podziel sie ze mna wiedza bede czekala na odpowiedz
Witaj Malgosiu!Moja niedomykalnosc jest w zaleznosci do ktorej,narazie mala ale jedna jest juz prawie w stopniu srednim.Narazie funkcjonuje w miare normalnie jako tako nie przeszkadzaja mi,ale mam arytmie serca komorowa i nadkomorowa czekam na zabieg ablacji,do tego nadcisnienie. A jak jest z Toba?
witaj aga ciesze sie ze zechcialas mi odpisac u mnie sytuacja wyglada gorzej mam duza niedomykalnosc 3i4 st dwuch zastawek mam dusznosci przy wysilku nie moge narmalnie funkcjonowac szybko sie mecze obecnie jestem w oczekiwaniu na zabieg kturego bardzo sie boje jestem na etapie badan koncowych teraz lecze zabki wszystkie musza byc zdrowe przed zabiegiem czy ty moze masz wiecej wiadomosci na temat tej choroby ja kompletnie nic nie wiem moze znasz kogos kto mial taka operacje pozdrawiam i czekam na odpowiedz malgorzata
moi drodzy piszcie na temat, mnie osobiście bardzo zainteresował ale widzę że większość osób pisze nie na temat ze swojej strony bardzo proszę o kontakt osoby które mają większą wiedzę na temat operacji bez skalpela, a w moim przypadku chodzi o uszkodzoną zastawkę mitralną. dodam że jestem już po operacji serca w 1999r w Krakowie, wówczas powodem zabiegu był tętniak aorty wstępującej i zastawka aortalna pozdrawiam
Gość BOGUMILA
jestem nowa na tym forum,prosze o kontakt osoby leczace sie na niedomykalnosc zastawek mitralnych,jkie leki bierzecie? moze jakas djeta? No i jak szybko postępuje choroba.czego unikac? Czuje sie zle dudznosci,cisniemie skaczace. Tak bardzo potrzebna mi rozmowa ! POZDRAWIAM I MAM NADZIEJĘ ZE ODEZWIE SIE KTOŚ