Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

hej, u mnie od pewnego czasu jest tak że myślę cały czas o głębokim oddychaniu bo mam wrażenie ze mnie coś przydusza. Oczywiście byłam u lekarza powiedział zę ok serducho też i wopgóle to wszystko ok tylko coś na tle nerwowym jakieś emocje. na terapi poruszaliśmy ten temat ale jak na razie to tak sobie , wczoraj nawet oki a dzisiaj tak sobie raczej kiepsko :(. ale mnie to w kru.....
No i sie znowu zaczelo tym razem biore ParoMerck i Sedam 3 tyle ze sedamu juz nie biore z 2 tygodnie a po paromercku mam dziwne zawroty glowy blekarz mowi ze to nic takiego czasem czuje sie jakbym mial zemdlec dzis zawroty mam caly dzioen bez przerwy co nie pozwala mi na normalne zycie wszystko sie krreci i zle sie oddycha.
Wlasnie poczestowalem sie cloranxenem bo jestem juz strasznie zmeczony ta sytuacja . Mam nadzieje ze przez dwa tyg nie dojdzie do uzaleznienia . Po powrocie do kraju chce udac sie na psychoterapie , oby z wlasciwym skutkiem . Narazie jestem laikiem w sprawach lekow i chce zeby tak pozostalo . A wy jaki wariant uwazacie za najlepszy ? Farmakologia , psychoterapia a moze poprostu metody relaksacyjne typu -metoda schultza- ? Siemka !
ja przeszedlem wszystkie chyab tu omawiane od serca po glowe nogi tez tzn czasami czuje ze zaraz upadne mialem przypadek ze w nocy kiedy sie przebudzilem z jakims lekiem odrazu zaczelo mi serce napierdzielac a potem nogi tak sie trzasly ze myslaelm ze to jakis atak padaczki ale serce przestalo walic i nogi przestaly drzec moze to byl brak potasu magnezu i wapnia kupilem to i narazie jest ok w tym czasie bylo goraco wiec wypijalem mnostwo wody no a co za tym idzie wyplukiwalem z organizmu kupe i potzebnych rzeczy no niewiem narazie jest ok i niech tak zostanie
Hej OG, ja biore Paromerck od maja i jest super. Na poczatku było mi niedobrze co rano, bolała mnie głowa, ale czytałam w ulotce że to normalne na początku kuracji i ustępuje po ok. 2 tygodniach, jak lek zacznie dzialać. Nie bój żaby, przejdzie w miarę stosowania a zadowolony będziesz bardzo.
Szara dam znac napewno z wynikami zaraz ide do neurologa jakis doktor nauk podobnos dobry.Ktos tam pisał o cloranxenie brałem go działa cały dzień ale na mnie nie zadziałał.Ja od roku żre Afobam i chyba sie troche uzaleznilem.Mam 27 lat.Przeszlem kardiologów psychiatrów i tylko lek napadowy wykryli.Do psychiatry juz nie pójde bo to nic mi nie pomogło a głupi nie jestem.Strasznie sie ostatnio mecze przejde kawałek i dycham jak pies serducho w gardle i od razu sie nakrecam ze bedzie zawał to jest najgorsze.Pozdrawiam.
Ja jakiś czas temu brałam Aspargin i czułam się super. Teraz znowu piję dużo kawy i ostatnio przez kilka dni czułam ból w mostku jakbym dostała pięścią. Zaczęłam brać znowu 2 tabl. dziennie i po 3 dniach przeszło jak ręką odjął. Częste picie kawy, wody, bieganie do WC, stres -to wszystko wypłukuje potas i magnez. Nie zaszkodzi profilaktyczne branie Asparginu, Mg B6, czy po prostu jedzenie czekolady, rodzynek. Nie zastanawiaj się, Iwona, tylko kup sobie Aspargin (koło 5 zł bez recepty) i weź wg ulotki, np. 2 tabl. dziennie, po jedzeniu. Po paru dniach zauważysz różnicę, naprawdę. Pozdrawiam!
czesc IWONA z tymi mineralami to jest tak ze jak zaczely sie moje udalem sie do kardiologa bp niewiedzialem co to jeszcze ze mna sie dzieje on stwierdzil ze wszystko ze mna jest ok ale profilaktycznie przepisal mi atanolol i cardiomin to jest wlasnie potas magnez i wapn razem na poprawne dzilalanie serducha jakis miesiac temu moze troszke wiecej sie mi skoczyly tablet i jakos ich nie kupywalem no a ten okres to upaly upaly i jeszcze raz upaly a ja bardzo duzo pije wody mysle tez ze i z nerwow tak duzo pije wiec co za tym idzie wyplukuje cenne mineraly tydz temu zakupilem kolejna porcej no i jest niby lepiej no tylko dzisiaj w nocy meczylem sie do 3 rano nie moglem zasnac jakbym tlenu nie mial ciezko mi sie oddychalo cholernie ciezko panikuje chyba nawet jak cwicze to juz mysle ze za duzo potem sprawdzam czy aserce pracuej ok zaraz oddech sie robi ciezki slina staje kolkiem w pzrelyku szlag mnie na to trafia
Widze ze dzisiejsza noc to koszmar , ja tez walczylem do 3 rano . Dzisiejszy dzien w kratke przed momentem pierwsza kolatka i caly czas nerwowka . Psycho piszesz o atenololu ja tez go bralem i wydaje mi sie ze czulem sie lepiej niz po tym teraz lokrenie , bo wtedy kolatki to byla rzadkosc . Ten tydzien jest dla mnie najgorszy od poczatku moich dolegliwosci . Z doswiadczenia wiem ze te nerwy przychodza i odchodza , chcialem zapytac jak dlugo u was utrzymuje sie ten stan , czy sa przerwy ? Z gory dzieki za odpowiedz ! Narka .
czesc...ja choruje na nerwice od 7 lat lecze ja z przerwami lekami psychoterapia...teraz od 4 miesiecy nie biore lekow musialam odstawic poniewaz zaszlam w ciaze jestem w 4 miesiacu i jest ze mna coraz gorzej...najwiekszym problemem jest chyba to ze nie potrafie odroznic nerwicy od efektow ciazy ...w ciazy serce bije szybciej a mi sie wydaje ze mam atak i tak ciagle sie nakrecam:(a jak pomysle o tym ze jeszcze przede mna tyle czasu ,to plakac mi sie chce ...nie wiem jak sobie dam rade...a lekarze mowili ,ze w ciazy nerwica mija ....
Witam wszystkich,mam silną depresję,boję się wychodzić z domu,iść do sklepu,boję się spotykać z ludźmi,gdy zadzwoni dzwonek do drzwi serce skacze mi do gardła i mam silne zawroty głowy.Miałam juz depresję 12 lat temu, gdy zmarła moja mama na wylew oraz 2 lata temu gdy tata popełnił samobójstwo , jednak nigdy nie objawiała się tak silnie . Najchętniej siedziałabym sama w domu i nikogo nie widziała oprócz męża i dzieci.Byłam u psychiatry,zapisał mi Lerivon 30 mg na noc raz dziennie.Zaczęłam też brać kwas tłuszczowy Omega 3 (1000 mg raz dziennie) i jest jakby trochę lepiej,wczoraj i dziś byłam w sklepie, to już mały postęp,chociaz wróciłam cała spocona i serce mi waliło jak dzwon.Czy ktoś z Was przechodził coś podobnego?
czesc wam ja moze nie mam az takich stanow ze nie pojde do sklepu czy niewyjde z domu bo robie to choc czasami czuje sie nie zadobrze jezdze samochodem chodze do baru co prawda dwa pika jak wypije to jest ogromny sukces bo zreguly to mam obawe ze jak wypije piwko to bedzie ze mna nie dobrze w sumie najgorsze jest to ze nie ma jak dawniej i niewiem kiedy bedzie co mnie dodatkowo dobija POZDROWIENIA