Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Moja mama miala smierc kliniczna wstala z lozka zle sie poczula to byl zawal stracila swiadomosc i jej serce przestalo bic po 40minutowej reanimacji powrocila do zycia to znaczy sie serce zabilo na nowo ale przez 4dni byla nie przytomna podlaczona do tej calej aparatury lekarz nie dawal nam nadzieji ze mama to przezyje ale jednak udalo sie i po tej smierci klinicznej 5lat miala spokoj i pozniej znow zawal koroniografia znow spokoj 2lata i pozniej zawal no i na 3umarla to znaczy sie byla sama w domu moj brat spal pijany nie mial jej kto pomocy udzieli tak mi sie wydaje ze nie miala sily zadz na pogotowie wydaje mi sie se moze by jeszcze zyla gdyby nie byla sama,i mi to zostalo boje sie byc sama w domu boje sie wychodzic sama bo boje sie ze bede umierac i nikt mi nie pomoze;(

Prawie to samo jak ze mną tylkotyle ze przy trzecim zawale przez również 40 min. Serce nie biło , po tym jak zaczęło bic to uspili mnie na 4 dni. Tylko tyle ze po trzeci zawale wystawili stentu i rozrusznik. To wspolczuje ci to jak musialas obserwować mamę w takim stanie

No strasznie wtedy przezywalam spac nie moglam ciagle sie o nia balam nawet jak juz sama mieszkalam a szlam ulica a widzialam karetke w strone domu mamy to bieglam czy to nie do niej to bylo okropne i najgorsze jest to ze bliska osoba cierpi umiera a ty jej nie mozesz pomoc;(z tad ta nerwica to jest lek przed tym co mama przechodzila boje sie ze mnie to tez spotka;(a tobie to wspolczuje ja bym sie chyba po tym nie pozbierala;(

Tak na marginesie : oprócz zawałów miałem wylew z paraliżem lewostronnym , wczesniej wypadek roztrzaskana noga . podrutowali i chodzie . następnie wypadek samochodowy a krótko przed świętami operacja na dłoń cos mi zablokowało nerw , nie licząc drobnych urazów . i to wszystko no i oczywiście czekam co następnego mi się zdarzy.

Futerko dzięki, dzis jakos lepiej, o dziwio od wczoraj od 15 nie brałam propranololu na serce bo dzis jest jakos dziwnie spokojne, a i ja sie jakos w miarę dobrze czuje - jedyne co prześladuje mnie obsesja ze mam raka i zastanawiam sie czy zrobic śnie gastroskopię, ale żołądek to pewnie przez ten stres mnie boli i mdli przez leki, oprócz tego ściska mnie tylko w gardle i kłuje w klatce ale to juz przywykłam. Jak życ mialam szczęśliwe dzieciństwo, mam super rodzine dzieci, wszyscy mnie jakos wspierają pomagają a tu o....

To ja miałam szczescie - jakos trafiałam na dobrych lekarzy, żaden nie dał mi noc złego odczuc, moja lekarka rodzinna jest genialna, pani psychiatra co prawda i niej byłam dopiero 2 razy ale tez super babeczka. Mam nadzieje, ze mi to minie i nie wróci - bo nie chce tak życ, a bardzo chce życ mam dla kogo 15 miesięczna córcia i prawie 5 letni syn. Musze dla nich byc zdrowa

Ja całkiem niezle umiem sie maskować, poza tym przed 5 latkiem łatwiej ukryć, a mała niczego jeszcze nie rozumie :/ noestety tłumienie w sobie wszystkich emocji i trzymanie wszystkiego w sobie, branie całych krzywd świata na siebie :/ juz nawet wiadomości nie moge czytac bo co wchodzę na onet czy cos to jest cos o raku. Ja najbardziej sie boje wieczorów, boje sie ze usnę i juz sie nie obudzę, dzieci sa takie maleńkie o potrzebują mamy :/

Ja całkiem niezle umiem sie maskować, poza tym przed 5 latkiem łatwiej ukryć, a mała niczego jeszcze nie rozumie :/ noestety tłumienie w sobie wszystkich emocji i trzymanie wszystkiego w sobie, branie całych krzywd świata na siebie :/ juz nawet wiadomości nie moge czytac bo co wchodzę na onet czy cos to jest cos o raku. Ja najbardziej sie boje wieczorów, boje sie ze usnę i juz sie nie obudzę, dzieci sa takie maleńkie o potrzebują mamy :/