Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Magdzik ,,, psychoterapia pomogła mi przerwac branie leków 14 lat temu , wszystko było ok ,Po latach dała nerwica dac o sobie ale ja juz wiem co to jest i jak sobie z tym radzic ( po to jest psychoterapia),.Jezeli sie będziesz zle czuc bo tak tez moze byc idz po jakies leki .Czasami biore LEXOTAN doraznie .Psychoterapia jest wspaniała uczy nas radzenia sobie w tej przypadłości jaka jest nerwica .Niestety nie da sie tego tak do końca wyleczyc tylko sie zalecza ale to od nas zalezy czy pozwolimy jej sie ponownie rozbudzic.Uwiezcie mi wiem co pisze bo wszystko to przeszłam (pisałam o tym wiele razy) Mozna z tym zyc ;) ;; z kazdym dniem i pod kazdym wzgledem czuję sie coraz lepiej ;;; marzena

Mam wysypke na calym ciele okropne swedzace plamy, jak wpisalam w google to na pokrzywke to wyglada, juz chcialam na pogotowie jechac i tak sie zdenerwowalam ze cos mi sie stanie, ale maz mnie uspokoil, musialam wziasc cwiartke lexotanu,ale czuje ze wezme jeszcze cwiartke, tak sie zdenerwowalam i mi slabo z czego ta pokrzywka, wszedzie mam plamy na rekach, na szyji, udach, plecach , brzuchu, jej, swedzi, piecze, gorace to jest!! i niewiem z czego to no, to mnie najbardziej, niepokoi, czuje ze lexotan nie pomaga mi wpadam w panike ze cos mi jest,, juz nawet niechce czytac o tej pokrzywce!!!!!!!!!!! jak do jutra nie przejdzie to uwazacie ze powinnam isc do lekarza co?

Najbardziej goraca i opuchnieta mam szyje i boli bardzo, wszysko boli i swedzi i piecze. czuje ze pulsuje i te bomble doslownie sie powiekszaja, ja godzine temu jak sie kapalam, NICC nie mialam,ale zaczynalo mnie swedziec:( tak sie martwie, to cholerstwo co to moze byc cholera!! mowie wam tak sie zdenerwowalam ze niewiem czy nie jechac na pogotowie a moj maz mowi ze panikuje, ze to napewno z soku bananowego,ale banany jem codziennie i niemiaalm tak nigdy , tak sie boje trzesie mnie ze strachu, w glowie rozne mam mysli, nie dobrze mi z nerwow chyba, nawet dlonie od wewnatrz tak mnie swedza!!!!!!!!!!!!

Kasia :-) Ja jestem alergikiem i często mi się zdarza coś takiego jak teraz Tobie i wiesz mam zrobione wszelkie możliwe testy i wiesz czasem dostaje wysypki po kąpieli a czasem nie i teraz już wiem, że jak woda z kranu jest bardziej chlorowana, to ja mam wysypkę, a jak mniej to jest ok., poza tym używam tylko mydła dla niemowląt i tylko bez zapachowego, bo po mydle raz mam wysypkę, a raz nie mam, dlatego zmieniłam na to dla niemowląt. do tego proszki do prania nie zawsze mają taki sam skład i jak czegoś jest więcej lub mniej to ja mam swędzenia. Tak samo jest z płynami do płukania. Jak spaprają wodę z kranu, to ja kupuje wodę w butlach 5l. i w tym się kapię. Przyczyn może być pełno. Powinnaś skonsultować się z lekarzem. Od leków, które bierzesz raczej nie masz wysypki, bo już jakiś czas bierzesz i nic się nie działo, a leki zawsze maja identyczny skład. Współczuję Ci, ale z tym można żyć jak tylko będziesz kupować produkty dla alergików. Śpij dobrze. Ewa

Gracja :-) Witaj. Mi właśnie przechodzi. Jeszcze trochę kaszlę i mam ochrypły głos. Cały tydzień do dziadostwo mnie trzymało. Byłam nawet u lekarz i żałuje, bo tam było pełno, tak samo chorych ludzi a p.doktór przepisała mi ;wapno musujące 3x dziennie, aspiryne z witC musującą, rutinoscorbin i flegaminę i kazała siedzieć w domu. Nic więcej. Pani powiedziała, że to jakiś wirus i że bardzo dużo ludzi choruje. Życzę zdrówka. Ewa

Dzień dobry i miłego dnia życzę!! ja jestem słaba, poprostu słaba:/ też się gracja nie wyspałam, kasiu napisz jak twoja alergia jak wrócisz od lekarza, futerko czekam na znak od ciebie co tam naurolog powiedział mama zapiasała się na jakies badania profilaktyczne, wyporzyczaja jakis sprzet tych wszyztkich fal, zakladaja ci pas i dzięki tym wszystkim przeplywom jakims tam, urzadzenie wykrywa wszystkie stany zapalne w ciele. cos jak eeg a moze to i to, czy ktoras z was pozbyla sie kiedys odrealnienia? marlena wiem ze masz rację, poczekamy zobaczymy, jak mi nie przejdzie to w najblizszym czasie przemysle co dalej:) poki co tezyzka mnie dreczy, wiecie od tezyczki tez są lęki a wlasciwie glownie leki i wycieczenie

Magdzik :-) witaj i życzę ci poprawy samopoczucia :-) co tego odrealnienia, to ja nie wiem, czy o tym samym mówimy, bo ja miałam tak jakbym była nie jedna a dwie. Jedna zdrowa i druga zamknięta w szklanej bańce, przez którą wszystko słabiej dociera. Trudno opisuje się odczucia, ale to można nazwać odrealnieniem, Ja coś takiego miewałam i to dość często. Nienawidziłam tego i bałam się, bo nie mogłam sama wyjść z domu myśląc, że zemdleje, albo się zgubię, albo w sklepie miałam problem nawet po co tam przyszłam. Zaczęło mi to przechodzić, po antydepresantach i teraz po latach jak weszłam w okres menopauzy, to czasami bardzo słabiutko odczuwam tamto gówno, ale natychmiast biorę hydroxizinę i idę spać i przechodzi... Na to odrealnienie psychoterapia mi nie pomogła. Psychoterapia pomogła mi, że jak coś takiego mi się działo, to już nie wpadałam w panikę... Ewa

HEJ!! po mojej wysypce ani sladu!!!!!!!! ja niewiem co to moglo byc?z wody?niewiem...pije wapno z wit c. nie bylam u lekarza! a jak znowu na noc mi wyjdzie, to jutro sie zglosze albo pojade na ostry dyzur wieczorem by to zobaczyli, dziwne... ja mam odrealnienia, takie jakby zaawiasy, ze rozmawiam z kims i jakby mi sie wzrok zatrzymal w jeden puntk i normmalnie taki zawias, czesto to mam . i jak widac po antydepresantach mi to nie przeszlo;/ ale inne dokuczliwe objawy takie jak brak sil,mdlenie, dusznosc, trzesawki ,przeszly, niemam lękow,moge wyjsc z domu. jestem zaspana bo cala noc sie drapalam!!! milego dnia, pogoda cudna

Madziu powiem ci tak, przed leczeniem ja nawet do piwnicy nie poszlabym sama, ani do sklepu,tak jak pisalam kiedys nawet w wc mialam lęki, robilam co mialam robic i uciekalam doslownie!!! teraz wychodze sama, przelamywalam sie codziennie z mezem szlam,czy jechalismy gdzies, wsiadlam ponownie do samochodu, teraz sama juz jezdze, czuje sie dobrze. a dopiero miesiac biore leki, nie spodziewalam sie ze kiedykolwiek zrobie zakupy czy wsiade do auta sama!!!! teraz bede szukac pracy,jakiegos zajecia, bo czuje zejetem gotowa i dam rade, niemam juz takich trzesawek, nie kreci mi sie w glowie,mam sile i energie do dzialania!1 i niewiem jak moglam zyc w tej swojej skorupie, jak sobie przypomne jaka bylam slaba to az mam lzy w oczach co sie zemna poprobilo i jak moze nerwica wykonczyc czlowieka!!dla mnie to jest okropne i powinni moim zdaniem o tym naglasniac a lekarze leczyc dobrze! bo z tym sie nie da zyc!