Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

KASIAAA, antydepresanty nie są psychotropami! FUTERKO, forum jest po to, aby wywalic z siebie wszystko to, czego nie powiedzielibyśmy nikomu innemu. Poczułam sie głupio, jakbym zdradziła jakąs Twoją wielką tajemnicę. A przecież kazdy kto uwaznie śledzi i czyta posty już to wie i nie powinien robić wielkich oczu. Niestety nie wszyscy są jak widac na bieżąco. Futerko PRZEPRASZAM z całego serducha, jeżeli w jakikolwiek sposób sprawiłam Ci przykrość. Nie było to celowe, tylko spontaniczne! Wybacz mi, bo czuję się podle

Megi nic sie nie stalo ja sie tego nie wstydze,kto mnie zna to wie jak bylo i jaka jestem a jak ktos mnie nie zna i niewie to mi to zwisa,niech sobie mysla co chca ja wiem jak bylo i to mi starcza niewarzxne kto zrobi dzieci ale kto je wychowuje i poswieca kazda chwile i cale serce a taki wlasnie byl moj byly i dalej z dziecmi ma super kontakt i im pomaga bo to on jest tata dla nich i kocha dzieci a one kochaja jego.i mi to wystarcza.nie przejmuj sie kochana

Przypadkiem weszlam na jakies inne forum i tam sie wypowiadali jaki antydepresant jest najlepszy, najslabszy itp, i jeden koles tam wyzywal ich od ćpunek, ze legalnie sie faszeruja ze to sa psychotropy itp. dlatego sie zdziwilam... wlasnie wiem ze antydepresanty nie uzalezniaja!! ale zdenerwowalam sie... nikt nie zrozumie osob z nerwica czy depresja, nikt zdrowy tego nie zrozumi i wkurza mnie jak wchodza na takie fora i bluzgaja chorych ludzi, nikomu nie zycze stanu nerwicowego!! Mam jeszcze jedno pytanie, no bo stwierdzono u mnie ta nerwice polaczona ze stanami depresyjnymi i lękami, nie mam az tak bardzo... ale np.przed wyjsciem do sklepu, kina, czy gdziekolwiek mam lęki wiecie nogi miekkie itp, i wyczytalam ze jest to agorafobia?? hmm, to dlaczego lekarz mi o tym nie powiedzial, tylko nerwice stwierdzil? ja juz niewiem

Odebrałam dziś wynik na TSH i cholesterol i cholesterol mam dziwny wynik, bo ten dobry (HDL) mam 82 (norma powyżej 40) i to jest super ale ten zły (LDL) mam aż 165 (norma mniej niż 130), a całkowity jest 267 mg (norma poniżej 200), natomiast trójglicerydy mam 101mg (norm.mniej niż 150) i to też dobry wynik ale zgłupiałam i nie wiem co mam myśleć czy mam ogólnie dobrze czy źle? dopiero jak się wybiorę do lekarza to mi powie...a może z Was ktoś wie?

Baskabaska , ja uważam ,że masz dobry cholesterol , ponieważ ten hdl (dobry) powinien być o połowę mniejszy od ldl( złego) a tak jest u Ciebie prawie idealnie 82razy 2 =164 a piszę to bo ja mam tez takie proporcje ale tylko w innych liczbach , ja mam 65 hdl a ldl 135 , to nawet u Ciebie jest lepiej , lekarz mi powiedział ,ze takie proporcje są najlepsze a my takie mamy i wtedy ten całkowity może być wyższy. Tak jakoś pokrętnie piszę ale jednym uchem słucham Szkła Kontaktowego. Trójglicerydy tez dobre.Pozdrawiam

Dzięki Zdrowa1 za tak szczegółową odpowiedź, pocieszyłaś mnie, bo tabletek nie chcę brać gdyż szkodzą na wątrobę. A ja teraz oglądam na superstacji*Bez ograniczeń*, to jest podobny program do szkiełka ale dłuższy i lepszy. Ewa, a ja szyję często też takie grube rzeczy np. zszywam portfel i nie lubię naparstka, igłę opieram o stół czy coś twardego i pcham hihi.

Witam wszystkich i życzę miłego dnia. Na moim niebie chmurzyska deszczowe na przemian ze słonecznym błękitnym niebem, ale dzięki temu, co chwile pojawia się tęcza. Ładne, to niebo, takie groźno-kolorowe. Zdrowa1 :-) dziękuje za dobre chęci :-) Baskabaska, jak to szyłam, to też opierałam igłę o stół, ale w niektóre miejsca lepiej igła wchodziła. Tylko dwa razy koniec igły z nitką wjechał po skórę mojego palca, a jeden raz głębiej :-(. Doszyłam do końca, bo nawet krew nie leciała, potem polałam wodą utlenioną i nakleiłam plaster i zaczęło boleć. Na noc ten plaster zdjęłam i posmarowałam jakąś tam maścią z antybiotykiem (mojego kota hihihi) i dzisiaj to mnie nie tylko boli ale jeszcze jest spuchnięte. Przejdzie mi :-)) Najważniejsze, że kurtka została naprawiona... :-)))

Witajcie w ten deszczowy i zimny dzień! Ewa, miejszcza przy paznokietkach najgorzej bolą, ja sobie skórkę oberwałam i też teraz mnie boli baaardzooo, ale sobie zaraz posmaruję maścią z antybiotykiem (tak jak Ty haha) ale swoją, nie kota i zaraz będzie lepiej, a sobie przypomniałam jak kiedyś wbiłam sobie igłę głęboko między opuszek a paznokieć....to był dopiero ból....aż darłam się w niebogłosy. Futerko, Ty chyba dawno nie byłaś u fryzjera, bo masz długaśne włosy, ale chyba nie będziesz ścinać?:( mam nadzieję, że tylko podcinać... Ja w takim gorszym okresie mojej nerwicy byłam u fryzjera to ledwo wytrzymałam, gadać z fryzjerką wogóle mi się nie chciało, bo myślałam że zaraz ucieknę z fotela i modliłam się tylko żeby jak najszybciej mnie ostrzygła, już fryzury nie chciałam tylko wysuszyć, to jest okropne tak się czuć, prawie mdlałam, ale jak wyszłam to poszłam sobie jeszcze do sklepu i już mi było lepiej. Teraz jak biorę leki to mogę chodzić codziennie do fryzjera i nic się nie dzieje...no może tylko jestem trochę spięta.