Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj choruszek, Te Twoje objawy to raczej nerwica, ja jeszcze niedawno miałam takie bicia serca i wysokie ciśnienie w tym czasie, a im bardziej się nakręcałam to ciśnienie rosło. natomiast kiedyś jak byłam młodsza to przy nerwicy nie mialam wysokiego ciśnienia tylko niskie ale tak właściwie to kiedyś nie miałam ciśnieniomierza w domu i nie wiem za bardzo, szło się wtedy mierzyć do przychodni.

Cześć dziewczyny :-) Pozdrawiam was wszystkie serdecznie. strasznie boli mnie głowa, dlatego pójdę się położyć. Wzięłam tabletkę, bo miałam dzisiaj ciężki dzień. Kasiaaaa, pozwoliłam sobie na Twój adres wysłać Ci kilka zdjęć, które sama zrobiłam. Mam nadzieje, że się nie pogniewasz i oglądanie moich zdjęć sprawi Ci przyjemność. Jeszcze raz pozdrawiam, życzę spokojnej nocy i ściskam was wszystkie :-) Ewa

AGA1791! W urodzinowe święto Twoje, przyjmij życzenia moje: życiowej pogody ducha, śmiechu aż do bólu brzucha, dziecięcej fantazji, do radości wiele okazji, w realizacji celów wytrwałości i satysfakcji z codzienności. Zgrabnego zadu, daj dzisiaj czadu! WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!

Magdzik, niestety też. Znam takie uczycie bardzo dobrze. Do tego często dochodziło wrażenie, że źle widzę, do tego stopnia, że inaczej na oba oczy! Ja noszę okulary, ale tamto uczucie z oczami przychodziło i odchodziło i nie miało nic wspólnego z moimi dioptriami... Ja latałam po lekarzach i robiłam badania, żeby wyeliminowywać wszystkie stany chorobowe. Pozostawała tylko NERWICA. Jak przechodziło mrowienie, czy bóle głowy, to drętwiały mi ręce, miałam wrażenie, że gorzej odczuwam dotyk, ciepło, zimno i też nic mi nie było prócz nerwicy! Albo całymi miesiącami miałam na całej długości obkurczone jelita i brzuch bolał mnie nieustannie. Miałam nawet takie *niehumanitarne* badania jak wlew doodbytniczy i tez nic nie wykazało. Zawsze diagnoza była jedna *TYLKO SPOKÓJ MOŻE PANIĄ URATOWAĆ* Potrzebowałam badań, wykluczających jakaś poważną, a nawet śmiertelną chorobę i jak dostawałam potwierdzenie, że to *tylko* nerwica, z czasem nauczyłam się nie panikować tak strasznie jak na początku i nauczyłam się walczyć z tą nerwicą. Zapewniam Ciebie i wszystkich zainteresowanych, że o wiele łatwiej jest walczyć z nerwicą niż np. z jakaś poważną czy śmiertelną chorobą!! Buziaczki :-) Ewa

Ewa, a czy tobie te objawy mineły?? ustąpiły?? mnie zaczynają lęki łapać i zaczynam trząść się jak wtedy gdy spóźniłam się z xanaxem. tak od wewnątrz, rezonans nic nie wykrył, ale boję się tej boleriozy i tego że padnę:( tak się boję o syna żeby w ręce złych ludzi nie trafil by nie cierpiał, on taki do mnie przywiązany. ah zaczynam panikować więc wyjdę chyba z nim na dwór. Ewa uratował ciebie ten spokój?

Gość karolcia04

Aga1791 najlepszegoi arkerka ja tez znam te wsyzstkie pieprzone objawy bleeeee z dala ;/ ;/;/ madziu tak to jest mi ostatnio tydzien czasu dzien w dzien mrowiała głowaa;/ ktos pytal o picie kawy ja np.od kiedy mam nerwice nie moge pic kawy bo mam takie wrazenie jak by sie cos ze mna działo ;/ a ja tak jak mowie nerwica rzucila mi sie na oddychanie nie moge głeboko oddychac;/dłąwi mnie w gardle i tylko jak gdzie jestem albo jak corka sie na mnie położy i lezy ja odrazu panikuje ze gorzej oddycham jak sobie przypomne o tym ;/ niechcialam podjac psychoterapia ale musze!!!!dalam juz raz rade wygrac z tym gownem ;/ale drugi raz niewiem czy mi sie uda... jutro ide do psychiatry po skierowanie do psychologa ;/ eeeeeeeeeeeeeee ;((((((((((((((ciezko mi sie oddycha mam wrazenie jak bym miala niby za duzo sliny aa czasem jak bym miala tak sucho ze nie moge przelknac nic;/

Witam. Dla Aga1791: Wlazł kotek na płotek i leży, W uśmiechu do Ciebie się szczerzy. Na płotku się ładnie układa, Serdeczne życzenia Ci składa. WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO! ....._.;_*.-._ ...{*--..-.*_,} .{;..,__...-*/} .{..*-*.._;..-*; ....**--.._..-* ........,--\..,-*-. ........*-..(..*-... ................;---,/ ..........,-**-; ......../....-*.).. ........,---**...\ ..................... .:)