Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Arkekra, czytałam uwaznie, zapisałam cały przepis z poprawkami. Mam tylko pytanko, czy jak gotując ten ser z pozostałymi składnikami to mi się to nie zwarzy? Rozumiem, że to 0,5 l mleka jest tylko do tych 3 budyni a nie do masy serowej. Mam wrażenie, że to co ma się gotować będzie gęste, nie przypali się? Widzę tu fanki seriali a ja nie oglądam ŻADNYCH!

Co do naleśników, ja biorę pół na pól mleka i wody mineralnej gazowanej, 3 żóltka, szczypta soli,cukier waniliowy oraz mąki tyle, żeby miało konsystencję gęstej śmietany. Do ciasta dolewam olej *na oko* i smażę potem już na suchej patelni. Takie naleśniki są puszyste z chrupiącym brzegiem. Pycha!

Hej dziewczynki zaglądałam ale nie miałam czasu pisać, bo tych mebli szukałam, a później siadł mi internet. Już znalazłam mebelki i jutro będę zamawiać. Synuś mówi, że jemu niepotrzebne ale jak chcemy wydać pieniądze to ok. On jest taki dusigrosz. Takiego mi smaku narobiłyście tymi naleśnikami, ze przed chwilą usmażyłam i zjedliśmy z dżemikiem od teściowej. Mniam. A te przepisy też sobie wzięłam (dam mamusi hihi). Ja nie bardzo umiem piec. Jedyne co mi wychodzi to biszkopt z owocami więc na tym polu sie nie popiszę. Jeśli chodzi o samopoczucie to u mnie też nie za specjalne i nawet sie zastanawiam czy nie wziąść na noc połówki hydroksyzyny. To chyba ta wstrętna pogoda. U mnie cały dzień padało i zimno jak diabli. Moja córcia pomasowała mi plecy i jak dotknęła to aż zasyczała, że ja mam taki sztywny kark. Muszę poszukać jakiegoś przystojnego masażysty a co tam, nie bedę sobie żałować (hihi).

Hej Dano może masz rację co do Walencjanki i na pewno jest jej czego gratulować. Agniesia oczywiście, że ci pożyczę. Trzeba się dzielić z bliźnimi. hihi A ja przed wakacjami chodziłam na masaże rehabilitacyjne. I ten facet był hmm niczego sobie. Nawet moja mamuśka powiedziała, że fajny. I strasznie sympatyczny był. I się okazało że niedaleko mnie mieszka. Może jeszcze do niego trafię. No tylko żeby nikomu nic brzydkiego nie przyszło do głowy!

Arkekra, napisałam pół litra? ha ha. Oczywiscie odpisałam z przepisu pół szklanki. Teraz już wszystko wiem. Dzięki. Na pewno spróbuję to kiedyś upiec, bo lubię serniczki. Dziewczyny, co może boleć z lewej strony pod żebrami, bo mnie tak dziwnie kłuje w tym miejscu i czuję dyskomfort.

Dziewczyny siedzę teraz załamana i płaczę i boję się i wszystko powraca, podjęłam decyzję dla mnie bardzo ciężką, idę na roczną dziekankę jeśli dziekan się zgodzi, nie dam rady, nie mogę ryzykować powrotu tego co było bo zbyt wiele osiągnełam, studia to mój drugi dom, i to mój powód by zaczać wsiadać do auta i wychodzić do ludzi ale muszę z niego zrezygnować bo przez tą moją pamięć jestem zzdruzgotana i zestresowana a do tego mój dziadek w szpitalu i tak się o niego boje, jutro ma zabieg na zastawce i nie chce myslec nawet o zlych rzeczach boje się o niego:*((((( i ten rok jest taki nieudany. nic mi sie nie udaje i tylko psuje wszystko i sobie i innym a tak sie boje by sie nie zalamać, zapisze sie na jakies zajecia z jogi i dla dzieci by z synkiem chodzic zamiast studiow, zrobie sie zarabista i przelkne kolejny rok w plecy:(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((