Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Aga ja Cię bardzo dobrze rozumiem. Wiem co to panika i strach odbierający zdrowy rozsądek. Nie wiem czy to Ci pomoże, ale spróbuj (jak chcesz) opisać swój strach. Tylko dla siebie. Usiądź i napisz co czujesz i wszystko, co tylko przyjdzie Ci do głowy, a później to przeczytaj. Jak przeczytasz, zaczniesz nabierać dystansu, bo to tak jak byś czytała o kimś innym. Ja tak robię i to pomaga. Spróbuj :-) Powodzenia.

Gość aniula1031

AgaF a kochana powiec masz może jakieś tabletki ziolowe ,bo jak piszesz masz silne ataki paniki teraz ,niepotrzebnie pisane są takie rzeczy,i my sie na nie nakręcamy niepotrzebnie,ja przepraszam że tak się wtrącam ,ale jestem tu nowa i mam nadzieje ze wspólnie z Wami przetrwam i ja ta chorobe ,ja obecni biore afobam i czuję sie dzisiaj o wiele lepiej ale tez nie chcem brac go dłużej własnie jade we wtrorek do psychoterapetki na konsultacje co do wypisanych mi tabletek przez neurologa i zobacze co ona mi powie,powiem wam ze jak was czytam to normalnie te wszystkie objawy jakie macie to tak jak ja bym pisała ....ta choroba jest okropna , Agaf jeszcze wróce do Ciebie nie myśl o tym tak zabardzo,takie rzeczy co opisała Kasia o tej pani nie przytrafiaja sie bez przyczyny obrzeki zazwyczaj biora sie od silnego uderzenia w glowe więc ,ja bym nie patrzyła tak na to ze ja musze to miec bo ktos to ma...... przytul dzici do siebie mocno i powiedz sobie tak głęboko w duszy ze musisz byc dla nich silna ,bo nie chcesz zeby dzieci widziały jak mama placze albo źle się czuje ,mówię ci to z doświadczenia jak mój synus patrzy na mnie czasem to zaraz sobie mówie nie tak nie może byc ,bo dzieci bardzow yczuwaja takie sytuacje a póxnije będzie to sie na nich odbijalo wszystko a tego nie chcem prawda ,jak chcesz pogadac to ja służe pomoca jak inne tutaj osoby zresztą i jak chesz moge ci podac gg ....

Ja dziewczyny na bierząco jestem, nie wiem co napisać bo w głowie mnie tak ściska mocno, oczy mam do połowy otwarte, znów się wycięczona czuję dlatego nici z nauki jutro psycholog. nie wiem co zrobić z nauką, rodzice sa bardzo za szkołą, sprobowalam kiedys powiedziec ze rzucam studia albo na nie nie ide, to bylo w domu gorąco ale teraz mi mówia ze jak nie dam rady to zebym je przerwala i zajela sie soba, ale to jest moja odskocznia, teraz mysle o szkole a nie chorobie, nastepnym dniu itd, ale nie wiem czy dam rade i tu sie zaczyna stres. dobranoc, widze ze nadrabiamy dzien ciszy ryle postow sie robi, jutro przeczytam was wszystkie:** pa ,oj ależ mi słabo:*(((( pstrag mi sie pichni w piekarniku a wiem ze nie bede miec sily go zjesc

Jak miałam małe dzieci i wpadałam w panikę, która (dzisiaj to wiem) wynikała ze strachu przed odpowiedzialnością za dzieci. Bałam się, że stracę przytomność albo umrę i moje dzieci zostaną same i będą się bały, albo zrobią sobie krzywdę, albo będą płakać, a ja nie będę mogła im pomóc i uspokoić. To było straszne! Od tamtej pory minęło wiele lat i nigdy nie umarłam i nie zostawiłam w potrzebie dzieci bez względu jak bardzo źle mi było. Jestem absolutnie pewna, że z Tobą i Twoimi dziećmi też nic się nie stanie, bo cały twój strach jest tylko w Twojej głowie i nigdzie więcej. Jesteś dobrą mamą i silną kobietą i umiesz zapanować na strachem. Pomyśl, oglądasz film o duchach, albo innych strachach, a potem zapalasz światło i wszystko znika. Tak samo jest dzisiaj u Ciebie. Zapal światło w swojej głowie i zobacz, jak wszystko czego się boisz zniknie i zobacz jakie masz piękne i wspaniałe dzieci i jak bardzo je kochasz i one kochają Ciebie. Jesteś szczęśliwa, że masz swoje dzieci i nigdy nie stanie się nic złego ani Tobie, ani Twoim dzieciom, bo na to nie pozwolisz... :-) Ja jestem tego pewna :-) Buziaczki. Ewa

Baskabaska ty to potrafisz uspokoić. Niech no tylko Aga to przeczyta! Co my byśmy bez ciebie zrobiły, kochana jesteś. ja też się cykałam czytać w necie. Dzięki Agniesia nie bój się idź to na pewno nic złego. Przecież masz go już tyle czasu. Magdzik23 zjedz rybkę bardzo zdrowa (zawiera omega kwasy, a one na dobry cholesterol) i siły nabierzesz. Trzymaj się cieplutko.