Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Gość agnieszkaficek

Ja teraz szlam po schodach i normalnie czulam jak mi serce nie rowno bije chyba ze znow sobie wkrecam,megi a ty mialas robione badania na serce cholesterol itd,mnie martwi to ze moge miec go wysoki a ta lekarka niechciala mnie skierowac,dodajcie jakies slowa otuchy

Jaka ja zmeczona jestem, zrobilam plac zabaw dla synka dzis, ugotowalam obiad, dwa razy chate ogarnelam, wkrecilam sie w ksiazke tak bardzo ze zamiast odpoczywac jak maly zasna to tylko czytalam, nie zrobilam cwiczen poznawczo pehawioralnych, nie ruszylam rozdzialu o stresie z soba nic nie zrobilam bo czytalam i boje sie wieczora bo wiem ze jak zaczne to nie wiem czy skoncze:D

Nie bede sie wypowiadac na temat narkotykow ani lekow, boje sie ich a moj byly był uzalezniony! wiec wybaczcie brak komentarza do tego. mialam dzisiaj ataki, tez osmierci ale slabsze, nie takie paralizujace jak zawsze, byłam na spacerku za raczke z synkiem , balam sie, juz mialam padac na ziemie i balam sie ze nikt nie zauwazy ze ze mna dziecko bo maly pobiegnie gdzies itd, i zaczelam panikowac ale minelo po pewnym czasie:( nie moge tak ryzykowac, a nastepne wyjscie to poltorej godzinki na placu zabaw:) ciesze sie z moich krokow, ale dalej nerwice czuje i tezyczke. mam ataki ale czasem przewinie my się myśl a wsiadłabym w auto, albo, a wyjdę gdzies sama, ale wiecie, ja jak jestem na dworze to sikam jak jakbym wypila 20l wody:/ albo piwa, tak lepiej. co chwile i mnie to bardzo stresuje.

I te lęki , i nerwica, wiecie, czuję nerwicę ale inaczej niż na początku....ona jest inna, wtedy przyzywczajałam się ze to choroba i musze wytrzymac ze tak z nia jest, a teraz ona poprostu jest i jedyny objaw ze lepiej to jest to ze czasem mi sie mysl taka normalna przeslizgnie w glowie, (tylko mysl ale wczesniej jej nie bylo, bylam zla na choroba) wiecie ta nierealnosc mam od kilku lat , ona zawsze we mnie siedziala. wiem ze bedzie raz lepiej raz gorzej ale gdy chce panikowac i plakac to przypominam sobie slowa pani neurolog: Pani musi brac leki bo inaczej nie da rady bo jest tak pani rozbita. a ja wtedy myśle , no to nei moge byc rozbite bo nie chce brac lekow i jakos biore sie wkupe

Agniesia sorki, pokićkało mi się już. Agaficek nie robiłam takich badań i ty też nie zawracaj sobie głowy cholesterolem w Twoim wieku kobieto. Ostatnie moje badania to te ze szpitala a wiosną zrobiłam cytologię, usg piersi i badania poziomu hormonów (moje życzenie dla spokojności ha ha) po to aby wykluczyć objawy menopauzy ze względu na te moje odczucia gorąca. Wyszło ok, więc jestem spokojna. Porób sobie badania jakie tylko chcesz a zobaczysz, że kiedy nic nie wykażą uspokoisz się.

Tak mam prawo jazdy:) w ciazy jezdzilam jak pijana:)) ej wicie co mam, jestem tak zmeczona i zestresowana ze chodze zla i jestem zlosliwa i teraz mam lęki zeby sie opanowac bo mi przez moje zachowanie nerwica sie zwiekszy:(( nie chce byc taka, ale ze zmeczenia juz niczego nie ogarniam czuje sie jakby bledy ciagle robila:(

Agnieszkaficek, w twoim wieku ja wogóle nie robiłam cholesterolu, a Ty jak nawet byś miała trochę podwyższony to nie mialo by to wpływu na Twoje samopoczucie ani nawet serce czy coś, nie zamartwiaj się ale jak tak koniecznie chcesz zrobić to zrób sobie odpłatnie cholesterol całkowity(ok. 30 zł), gdyby był wysoki to wtedy lekarka musi Ci dać na ten dobry i zły osobno.

Http://potas.zdrowiutko.info/potas-w-jedzeniu.html AgaF moze Ci sie to przyda:) - o potasie. Wiesz AgaF bylam ostatnio u fryzjera, to bylo dla mnie wyzwanie... jak mi zmoczyla wlosy naprawde CHCIALAM uciec stamtad, juz mialam mysli w glowie zeby powiedziec fryzjerce ze musze wyjsc, potem myslalam ze musze isc do wc, i ciagle glupie myslli w glowie MASAKRA to dla mnie byla!!!! Ale potem zaczelam z nia rozmawiac i jakos przeszly te lęki,ale potwornie sie czulam, jak wariatka!!!!!!!! To jest dla mnie takie nie zrozumiale, dlaczego ja mam takie lęki, ej nie moge usiedziec dlluzej gdziekolwiek, jak z kims gadam to sie dziwnie czuje dobija mnie to naprawde bardzo!!!!! czemu nie moze byc tak jak dawniej? nie sadze Aga F, ze to przez amf. nie sadze... ale juz sama niewiem... czemu mam takie glupie mysli......... AgaF, wytrzymasz jutro, mysl jakos pozytywnie:)

Gość agnieszkaficek

Kasia ja sobie wkrecam ze przez amfe mam chore serce lub na cos jestem chora mimo tego ze kardiolog mi powiedzial ze serce mam zdrowe bo mialam i cholter i echo i test wysilkowy,tylko mi przepisal tabletki na zwolnienie serca bo czasem mi za szybko bije ale ja sie po nich zle czuje i ich nie biore chyba ze sobie wkrecilam ze sie zle po tym leku czuje

Aga F, ja tez SIE BOJE OKROPNIE WZIASC CITAL!!!!!!!!!! A duzo osob mi mowi ze po nich sie super czlowiek czuje, ze *wyprostuja czlowieka*, znikaja lęki, bo one tez przeciwlękowo działaja, ze ma sie energie( co dla mnie byloby super) bo ciagle slaba chodze, ze powoduja usmiech na twarzy, poniewaz produkuja ta serotonine hormon szczescia. Ake boje sie...... BARDZO!! MUSIAL by ktos zemna ciagle byc bym wprowadzila te leki... ale niema takiej opcji. Moze wtedy jak te 2 tabletki wzielam przez 2 dni, to mialam jakis atak paniki- nie przez tabletki tylko sama sie nakrecilam? Matrz pisalas ze sie super czulas po citalu..citabaxie...tez bym tak chciala,ale boje sie jeszcze jednego, ze jak bym skonczyla leczenie citalem, odstawilabym go , to by czar prysl.... i potem nie potrafilabym zyc bez antydepresantow...a tego nie chce, bo mloda jestem! niewiem sama co robic, za malo jeszcze wiem na temat nerwicy -chyba... moze mysle ze nic mi nie pomoze.? :( wkur..ia mnie to!!ehhhhhh