Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Martz ja mam problemy z widzeniem jesli to tak mozna okreslic od listopada tamtego roku, czasem jest lepiej czasem jest z tym gorzej;/ i uwierz nic nie moge na to poradzic:( tak jak wspominalam mam ciocie okulistke ktora dala mi krople ale to nic nie daje!! na nerwice nic ci nie pomoze, moze ci to ustapiac, to potem bedziesz mial/miala inne objawy tak to jest. Aga F, ja bralam roznie...najczesciej byly to ciagi po 5 dni, potem przerwa pare dni, potem znowu ciag. Wszystko przez znajomych niestety:( i to ze pracowalam na nocki, tez bralam by przetrwac, chociaz bez tego tez sie dalo. no nie powiem,,,dlugo dosyc, ale potem poznalam meza, i skonczylam z tym, odcielam sie od tamtego towarzystwa, wzielam slub, zaszlam w ciaze.. nie biore od 5 lat, chociaz rok temu bralam przez miesiac ale dlatego ze maz wyjechal. AgaF , wkurzaja mnie czasami takie mysli...ze po tym czulam sie super i w czasie zamalki mysle o tym.!! ale nie tedy droga!

Slyszalam ze mirtagen nie jest dobry, tzn za mocny lek, lepszy jest cital, citabax, nowej generacji, ponoc dodaje powera do zycia, usmiech itp, ale pierwsze 2 tygodnie moga byc okropne. ja bralam tylko 2 dni i myslalam ze umre, dlatego wystraszylam sie i odstawilam...stawiam na terapie

Gość walencjanka

Jeżeli braliście coś zażywając jednocześnie antydepresanty albo psychotropy to już w ogóle najgorzej! część leków jakie są podawane przy nerwicach, są stosowane też na detoksach i w czasie terapii odwykowych. Taka mieszanka może wyć wybuchowa:/

Walencjanka ja nie bralam leków, i niechce, 2 dni tylko wzielam ten depresant to myslalam ze zwariuje, chodzilam ciagle, nawet usiasc nie moglam, i mialam taka mysl boze co ja teraz zrobie? bez powodu,...to bylo straszne, oczy mialam jak orbita doslownie, cala sie trzeslam, maz mnie trzymal, wezwal karetke i dali zastrzyk... ale to moja wina bo mialam brac do tego xanax przecilękowy,ale nie chcialam...no i tak to sie skonczylo, wtedy tak sie zrazilam do antydepresantow ze nie biore nic i powiedzialam sobie dam rade bez lekow, pojde na psychoterapie i wyjde z tego! ja wlasnie nie rozumie dlaczego te antydepresanty tak dzialaja na poczatku fatalnie? zamiast lepiej sie czuc, to sie pieklo przechodzi szok

Gość walencjanka

To bardzo ważne, jeśli nie ciągnie was do tego już :) Jak mieszkałam w Hiszpanii, pewnego ranka strasznie źle się czułam. Poszłam do lekarza i stwierdził, że to z nerwów i dał mi diazepam, to coś z grupy psychotropów. Miałam to brać na uspokojenie, przed snem przez 10 dni. W sumie po 3 dniach dużo lepiej się czułam, więc wzięłam tych tabletek ze 4 może. Mimo, że brałam je zaraz przed snem to i tak dziwacznie się po nich czułam, jak nawalona, więc jeśli miałabym jakieś takie leki brać w dzień, to nie wyobrażam sobie tego w ogóle..

Tzn jak zażyję ten lek na noc to śpię ponim chyba ze 12 godzin , najgrzej jest rano nie chce mi się podnieść z łóżka , i trzęsie mi się w sobie tak jak trzęsło a może bardziej już sama nie wiem. Wczoraj po nim cały dzień byłam zamulona , dzisiaj trochę lepiej. Ale pamiętam jak wzięłam citabax to mniałam ochotę góry przenosić , a to chyba tak nie działa .Ale dopiero zażyłam dwie tabletki 15g

Nie było mnie 2 godziny, a natrzaskaliście strasznie postów.. U mnie ciemno jak w grobowcu i od paru godzin leciutko grzmi ale nie leje, Zaraz pewnie trzeba będzie internet wyłączyć, bo burza niebezpieczna na kompa. Ja nigdy nie brałam amfy ani innych podobnych (w moich młodych czasach nie było tak powszechne), a nerwicę mam długo i takie same objawy jak Wy, dziś to mnie głowa rozbolała, tak jakby mi rozpieralo coś ją ale pewnie to z wrażeń emocjonalnych, gdyż załatwiłam lekarza (no, nie doslownie haha), zapisałam się do dentysty i byłam na poczcie i to jak na mnie było dużo .

Tak sam citabax 20mg na dzień czyli jedna tabletka na dzień. Bo zemną to taka historia zapisał mi to lekarz rodzinny po śmierci mojej mamy (było to dla mnie traumatyczne przeżycie) i po tym leku pozbierałam się , czułam się dość dobrze więc sama sobie ten lek odstawiłam od dnia bo nigdy wcześniej nie miałam doczynienia z takim lekiem.i było dobrze Po miesiącu otrzymałam złą wiadomość i załamka. Nie mogłam spać , jeść , bałam się o swoje zdrowie i wogóle lęki przed śmierćią , przed tym że dzieci zostaną same be matki i wogóle nakręcałam się sama. Okazało się że z moim zdrowiem jest wszystko ok jestem zdrowa, ale od tatego czasu ma to dziwne widzenie wróciłam do citabaxu , ale on nie działał tzn nie redukował mojego widzenia itd. Zdecydowała się pójść do psychiatry i zapisał mi ten lek o mirtagen ,który zażyła drugi raz

Gość agnieszkaficek

Zaskoczyla mi ta zalana klawiatura,koszmar ja mam w mieszkaniu taki upal ze lezac cala sie poce a jutro ta kumpela mi te tipsy przychodzi robic.kurcze niech te upaly sie robia.wiecie chyba pujde do innego lekarza zeby mi sprawdzil ten cholesterol.ktos tam pisal ze ma NIEDOMYKALNOSC ZASTAWKI JA TEZ MAM ALE SLADOWE I TO SIE NIE ZALICZA DO WADY SERCA

Dzien dobry wszystkim! Na temat niekorzystnego oddziaływania narkotyków nie będę się wypowiadała, bo nie mam doświadczenia, posiadam wiedzę teoretyczną ale o tym, że to nic dobrego chyba wszyscy wiedzą. Matrz! Sądząc po opisywanych przez ciebie objawach choroby i po nazwie leku jaki dostałaś masz na pewno zdiagnozowaną nerwicę lękowo-depresyjną czy inny rodzaj nerwicy? Kasiaaa! Po dwóch dniach brania antydepresantu, nie mogłaś się gorzej poczuć PO nim, bo GO wzięłaś. Antydepresanty podnoszą nastrój i działają przeciwlękowo (nie odwrotnie), ale trzeba na to czasu minimum 2-óch tygodni systematycznego brania aby odczuć poprawę. Na przetrzymanie tego okresu dostałaś xanax, z którego póżniej stopniowo schodzisz do dawek doraznych. Na pewno Ci lekarz o tym mówił. Antydepresant stosuje się kilka miesięcy w zależności od stopnia nasilenia choroby, dlatego też nie powinno sie go samemu odstawiać zbyt pochopnie.