Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Otis Driftwood

Siemaneczko! Witajcie,pół roku temu na jednej z imprez przesadzilem z amfetaminą,na drugi dzien przyjechałem do domu wypilem kawe,zapaliłem do tego marihuane,i poszedłęm spac. Po 2 godzinach obudziłem sie ze strasznym kołataniem serca,wpadłem w panike,nie wiedziałem co sie dzieje,po 15min przestało,i jakos udało mi sie zasnąc. Nastepnego dnia objawy były podobne,kołatanie,drgawki,pociłem sie,a jak tylko o tym pomyslalem to wracało to samo,postanowiłem pojechac do kardiologa,który powiedział ze mam wade zastawki dwudzielnej 1 stopnia. Powiedział że wada może być wrodzona,nie mowilem mu o tej akcji z dragami. Od pół roku zmagam sie ze strasznymi lekami,nie moge myslec o sercu bo panikuje,biore lekarstwa na obnizenie cisnienia i uspokojenie. Moje pytanie jest takie,czy narkotyki mogły spowodowac tą wade,czy lekarz mógł sie nie mylic ze jest to wada wrodzona? I czy kiedykolwiek bede mógł wrocic do sportu jakiegokolwiek,bo jak narazie strasznie sie mecze przy wysiłku...

Jesli nie chcesz mówić o dragach lekarzowi który by ci doradził i wytlumaczyl to musisz przestać je brać:/ i dac sie leczyć:/ dziewczyny ile wy wiadomosci zapisalyscie, kiedy to zrobilyscie?? :D bez tabletek jest super:/ ja sie ich boje i nie chce, spisalam nazwy tych co podalyscie i bede w necie szukac najlepszych ziolowych:D wiecie jak tak sie zapytalam co do syropu bo na studiach roznych rzeczy sie stosuje:) a co do tipsow to mnie opuszki tez kiedys bolaly, kolezanka mi robila, spilowala mi tak plytke ze az nerw mi zajechala:/ to byl pierwszy i ostatni raz u niej

Kasiaa ja od ataku też nie mam apetytu:( co do leków gdy sie pytalam mojej pani neurolog gdy mi dala namiary na psyhiatre, mówie ze slyszalam ze jak sie odstawi leki to wszystko wraca ze zdwojoną siłą? a ona na to, że po to mi psychiatra ktory tak mi dobierze leki i dawkowanie ze tak sie nie stanie. zapytalam o to samo psychiatre odpowiedział podobnie ze tak mi da leki by nie wrocilo to ze zdwojona siłą. ale nie wiem jak to jest w praktyce wiec nie chce strazyc jesli ktos przeznacza leczenie na dobieranie lekow i ma do tego sily predyspozycje to super, ja mialam i psorobowalam nie wyszlo a teraz chce sama sie postarac, po 3 tygodniach stosowania lekow wrocilo do mnie wszystko ze zdwojona sila i jeszcze doszly nowe rzeczy, pojechalam do psychiatry i tak sie na niego wkurzylam ze odstawilam leki od razu! nastepnego dnia obudzilam sie lekka ale za to roztrzesiona z myslami takimi ze siedze i umieram, to bylo okropne ale przetrwalam kilka dni lęków, roztrzęsienia , placzów i jakoś sobie radzę. wiem ze raz bedzie gorzej a raz lepiej, wiem o tym ale nie moge poki co poddac sie lekom i bardzo staram sie tego uniknac bo moj syn mnie potrzebuje, moi rodzice i ja.

Gość walencjanka

Dzień (dobry).. bo nie wiem czy dobry. Wstałam i od razu zaczęło mi się kręcić w głowie. Chciałam wysuszyć włosy ręcznikiem, odchyliłam głowę do przodu i tak mi wszystko wirowało, że aż się zlękłam, że zaraz po prostu się tu przewrócę! Miałam tomografie 2 lata temu.. obraz prawidłowy.. a i tak za każdym razem jak coś jest ze mną nie tak myślę, że mam guza jakiegoś, albo tętniaka, albo inne gówno:/

Witam:) Noc spokojnie minela. Walencjanka tez tak myslalam kiedys jak mi sie w glowie krecilo, i slablam, ze mam jakiegos guza, wszystkie badania wyszly ok, stwierdzili nerwice, widzisz nerwica ma rozne objawy, jednym sie w glowie kreci, drugim serce nawala, trzecim rece dretwieja itp itd... jej jak duszno u mnie szok, niewiem jak ten dzien wytrzymam, nie nawidze duchoty... leze i mi slabo:(