Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Baskabaska on jest chazardzista i na ćpanie wydaje:( no i kiedyś na dziw....wydawał:/ wiem na co idą te pieniądze dlatego się rozwiodłam Kasiaaa, chciałąbym ci doradzić ale sama testuję, wiem co czujesz, po lekach czułam się tak samo, dziewczyny pamiętają co ja wypisywałam w 3 tygodniu brania leków, wszystko było tak bezsensu że aż mnie te uczucia bolały, miescnie napinałam ,cala sie trzeslam, wpadalam a ataki panikki, plakalam, zalamywalam, do tego taka otumaniona bylam itd itd....i tak sie zdenerwowalam na mojego psychitre ze hce dac mi wiecej lekow ktore na mnie po 3 tygodniach nie podzialaly ze rzucilam wszystki i powiedzialam, bede wzywac pogotowie jak bedzie zle ale nie wezme lekow, pani neurolog tez kazala brac i bylam w rozsypce, pomyslalam jedynym wyjsciem bedzie sobie wszystko uporzadkowac wszelkimi sposobami byleby lekow nie brac!! zle sie czujesz po lekach kasia to nie bierz ich, kup ksiazke z cwiczeniami behawioralno poznawczymi, bardzo madra ksiazka, bedziesz mogla skupic sie na zadaniach i troche odgonisz mysli, i PSYCHOTERAPIA PODSTAWA!! zapisz sie na nia!!

Będzie dobrze, każda z nas to przeszła. musisz sobie malutkie cele wyznaczać, skupiać się na tym, co lubisz najbardziej by twoje cialo zaczeło odganiać stres, jak nie biore lekow i troszeczke minimalnie stosuje sie do zasad odganianai stresow to kontakt z moim synem sie polepszyl, czuje ze sie z nim naprawde komunikuje a nie to co kiedys jak automat. zaczynam myslec o szkole itd,a wczensiej nawet nie myslalam co bedzie za godzine bo stwierdzalam zeto bezsensu bo moze mi sie cos stac. wyjdz na slonce na dwor, przed dom,i pogadaj z sasiadka o bzdurach, pomorze

Agaficek wiem co czujesz:( wiem ze trudno byc Ci samej...widzisz ja mam to samo, nie nawidze byc sama, czuje pustke niewiem jak to opisac, nie potrafie sie wtedy skupic na corce , na niczym. Czy my jestesmy uzaleznione od swoich facetow? dlaczego tak jest?-niewiem.Aga ja wczoraj mylam podlogi, sprzatalam, cokolwiek robilam by nie myslec ze jestem sama, sproboj, moze idz na jakis spacer, jestes w stanie? kochana ? musisz dac rade, nie zalamuj sie, dasz rade!!! pisz tu, my Ci pomozemy

Cześc dziewczyny dalam rade na maturze.... ale zadania byly straszne... dalam rade i wiecieco albo sobie wkrecilam ze tabletki dzialaja albo ten VALUSED na prawde podzialal ;p ale przed wyjsciem zmierzylam sobie cisnienie bo jednak troche stres mnie ogarnal tabletki dopiero na sali gimnastycznej zaczely dzialac ;p cisnienie o 8 15w stresie 15590 puls 90;p masakra;p ale juz wszystko za mna ;)

Monciaaa GRATULACJE!!!!! wytrzymałaś...najważniejsze, że nie stchórzyłaś i wogóle poszłaś.Przed chwilą dostałam taki lęk że hej..zaczęłam jeś brzoskwinkę i takie kęsy łykałam, że zaczęło mnie w mostku strasznie boleć i czułam jak to mi się pomalutku przesuwa, pomyślałam sobie, że pewnie tak przy zawale boli i się wystraszyłam ale starałam się odganiać tą myśl, wyrzuciłam tę brzoskwinię, bo jakaś dziwna była, grubą skórę miała, a w środku taka mączna sucha i dlatego może tak. Macie też tak czasem, że to gardło jakieś małe jest i przy przełknięciu boli w mostku? Idę teraz sobie na spacerek odreagować stresy.

Gość agnieszkaficek

Ale sie zdenerwowalam dziecko 12 lat pobilo moja roksane ktora ma 6 lat poszlam do tego taty a ten tata na mnie z ryje mylalam ze mi przywali taki jakis glupi ale sie nie dalam wydarlam morde na cala klatke kuzwa nikt nie bedzie bil mi dzieci,a tym bardziej ze te moje dzieci nic jej nie zrobili tylko patrzeli jak ona siew chusta

Witajcie kobiety! Dzisiaj chyba jakiś biometr niekorzystny na nas, bo i ja miałam jazde w pracy. Znowu zaczęło mnie ściskać w oczach, na głowie czułam jakby mi na nią ktoś obręcz założył i te zawroty, co za koszmarne uczucie! Tak się zastanawiałam wziąć tabletkę już czy jeszcze poczekać i im bardziej tak zwlekałam czułam jak we mnie narasta lęk. O nie, mówie sobie już nie dopuszczę do ataku paniki. Wyciągnęłam pól alproxu i połknęłam na sucho. No i przyszło ukojenie. Tak wiec widzicie ja też mam lepsze i gorsze dni, ale w tych gorszych muszę się wspierać uspokajaczem.

Kasiaaa odnośnie tych pigułek anty to może być prawda, że mogą wywołać stany depresyjne u wrażliwszych kobiet. Ja je właśnie rzuciłam jak zachorowałam i doczytałam się o tym w ulotce. Poza tym przy nich miałam tak obrzmiałe i obolałe piersi aż do pachy, że nawet ruch ręką sprawiał mi ból. Jeżeli chcesz je brać nadal to powiedz ginekologowi jakie masz objawy, to może ci je zmieni. Ja ich już nie będę brać, bo to bez sensu przy moich niemalże zerowych potrzebach ha ha, a i staż małżeński też mam spory.