Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem że jest bezpieczny apap, bo go brałam i nawet kiedyś nadużywałam apap noc, naprawdę spać mi się chciało po nim a miałam jeden nerwowy miesiąc więc go zaczełam brać. ale boję się że gdy coś się stanie to może kolidować z czymś albo, sama nie wiem.....po spaniu z mym synem trochę lepiej. jejku do piątku jest tak daleko!!! a ja potrzebujerady neurologa

Magdzik23, daj se spokój z tym Twoim byłym, on Tobą manipuluje, a dla synka to niedobrze jak on tak raz się znim zobaczy, a raz nie, on sam nie wie czego chce...a może on potrzebuje pomocy psychologa?? i to jest najgorsze... bo my nerwicowcy zdajemy sobie sprawę z naszej*choroby* i chcemy się leczyć, a psychiczni nie zdają sobie sprawy, że są chorzy i nie chcą się leczyć, gdyż uważają, że są zdrowi. Pogoda u nas straszna...brrr, wczoraj idealna, a dziś zimno i pada aż nie chce się nigdzie wyjść. Cały czas czekam na gośći..haha...i nerwowa jestem i spięta aż serce zaczęło mnie kłuć.

Baskabaska bardzo mądre rzeczy napisałaś, masz rację!! to kolejny dowód że jesteśmy normalni, poprostu nasze ciało musi zacząć wypoczywać po to by nie sygnalizowało naszemu mózgowi że coś się dzieje nieporząanego. bo mi tak cały czas sygnalizuje ale nie wiem już czego spodziewać się po tej tężyczce. niby wiem a już watpię

Gość agnieszkaficek

Madzik a kto lubi,myslisz ze ja lubie.tez mi jest ciezko jak cholera ty masz na tyle dobrze ze masz rodzicow i z nimi mieszkasz wyobraz sobie ze bys nie miala rodzicow i teraz bys byla sama z dzieckiem bo ja prawie caly dzien jestem sama z dziecmi,a czasem mam takie ataki ze mysle ze umieram

Witam Wszystkich. Monciaaa, moge Ci polecić film dokumentalny *Wnikając w tajemnice umysłu*który ostatnio znów byl powtarzany na kanale PLANETA.Wpisz ten tytuł w google.Na stronie poświęconej temu filmowi znajdziesz filmy *Wyciszenie* (odnosi się od do radzenia sobie z nerwicą*, poza tym w kilku z 6 odcinkow tego filmu jest poruszana kwestia radzenia sobie z lękiem, ale nie pamiętam w których.Sprawdziłam w programie, w najblizsza srode o 14.00 leca dwa odcinki tego filmu , w czwartek o 14.10 dwa kolejne.Bardzo wiele spraw mi ten film wyjasnił, dlatego polecam go.Ale uprzedzam , odcinek pt *Przebaczanie * jest bardzo emocjonujący jak samo przebaczanie.Pozdrawiam.

Jadwigaszpaczynska dzięki wielkie za film ;) !! No to jeśli chcemy szybko wyjść z tej cholernej nerwicy to nie możemy się poddawać już musimy zacząć działać , wiem , że to trudne ale do zrobienie ;) Szybciej zaczniemy normalnie funkcjonować to szybciej z tego wyjdziemy ;) mam maturę poprawkową za tydzień boję się jak cholera ale co zrobię przez swój strach i lęk będę od tego uciekać po co ?? cały czas uciekać ? przecież to tylko strach nic się nie stanie.. każdy się boi i żyje na nerwicę się nie umiera nic nam nie grozi !!