Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Magdzik23

Nie wiem konwalia, chyba są ale to przez to że nasz umysł tak nas nakręca:/ wcale na sie nie wydaj poprostu daja mylne wrazenie niebezpieczenstwa ktorego tak naprawde nie ma:/ tak mi sie zdaje, nigdy sie nad tym nie zastanawialam. jedynie co wiem to, to ze te tezyczkowe objawy sa zbyt namacalne :/ i na pewno prawdziwe

Gość konwalia28

Dzięki za odpowiedź, spytałam bo nie wiem jak sobie poradzić w ataku paniki. Czytałam gdzieś na forum żeby usiąść i głęboko oddychać i wmawiać sobie że wszystko nam się wydaje i teraz zastanawiam się że może tak faktycznie jest. Pierwszy raz dostałam takiego *ataku* przerażenia że umieram w pracy ( brak powietrza, nie mogłam przełknąć śliny, serce mi waliło) A że pracuje w szpitalu koleżanka zmierzyła ciśnienie, puls i było wszystko ok. A ja cały czas myślałam że zaraz umrę. Nawet zrobiłam ekg i wszystko było ok

Gość Magdzik23

Konwalio ja miałam to samo, zasłabłam i myślałam że umieram , zbadali mi cisnienie w szpitalu i ekg zrobili i badanie krwi i wszystko ok. mowili ze to stress. wiesz ja nie jestem specjalista, ale podobno wtedy cialo panikuje dlatego daje takie objawy jakie tu opisujemy, wytwarza sie kortyzol ktory wogole nie chce nam spadac a powinien z czasem i nasze cialo jest w takiej jakby *gotowosc* do ucieczki lub walki, ciagle napięte, i najlepiej jest PODOBNO napinać cialo i rozluźniac, napinac i rozluzniac bo wtedy daje to sygnal naszemu cialu ze niebezpieczenstwo mija, rowniez jest dobrze tak jak mowisz gleboko oddychac bo wtedy to rowniez cialu dajemy sygnal ze mozemy *odpocząć*. dzwonilam do *groty solnej* zapisac sie na cwiczenia relaksacyjne, szok bo nie ma miejsc:/

Gość agnieszkaficek

Witam wszystkich ja dzis od rana sie zle czuje bardzo taka slaba jestem i znow mnie ten brzuch boli mam nadzieje ze jutro koniec okresu i koniec meki jeszcze moje dziecko starsze mnie dobija ona o wszystko placze kladzie sie na podlode krzyczy kopie jak nie normalna

Gość Rozyczkaaa

Agnieszkaficej-współczuje z tym brzuchem ;/ ja tez na poczatku mialam straszne bole az slabo mi sie robilo tak przez 2 dni a teraz juz sie konczy to jest lepiej juz nie boli :) uf... Mam pytanie do Was czy np.jak macie isc gdzies cos zalawic,albo chciałybycie sie umuwic ze znajomymi to zastanawiacie sie czy tego nie przelozyc ? bo ja tak mam caly czas boje sie,ze jak gdzies pojde to sie bede zle czula prez to nie poszlam na wiele spotkan,nie wiem czy dobrze robie moze warto byloby to przelamac i pojsc moze lepiej by to na mnie podzialalo ?

Gość agnieszkaficek

Tak baskabaska ja mam tak samo boje sie isc do kolezanki do siostry i ciagle to przekladam bo boje sie ze tam dostane leki,chociarz wiem ze wlasnie mimo tego ze sie boje powinnam isc.ostatnio o dziwo pojechalam bez mojego na urzad oczywiscie nie sama a ze szfagrem ale do nie dawna mialam tak ze bez niego sie nawet na krok nie ruszalam

Witam wszystkich.Przeczytałem bardzo wiele wpisów,i widzę jak próbujecie sobie pomagać nawzajem.Wiele opisów to objaw nerwicy nerwowo maniakalnej;początków depresji i paniki,wypływające z niewłaściwego trybu życia-złego odżywiania,nieprawidłowego oddychania,i natrętnych myśli,które to sprawiają że zamiast cieszyć się życiem,to walczymy sami ze sobą i swoimi słabostkami.Odrzućmy od siebie wszystkie ponure myśli,a w nasze życie wstąpi radość i zadowolenie i wówczas wszystkie dni staną się jasne i słoneczne.Gorąco pozdrawiam,życząc dużo zdrowia.

Witam. No, nareszcie jestem wolna...bo miałam dziś nerwówkę, latałam 3 razy na miasto kupić różne rzeczy na wyjazd mojego i już pojechal, a raczej poleciał... Teraz spokojnie sobie zrobię coś jeść, bo jeszcze obiadku żadnego nie jadłam, a potem przejrzę tego Jacobsona, bo udalo mi się wgrać ten program i teraz mogę już słuchać tego, bo to jest na MP3. U mnie tylko raz dziś lunęło, a tak to jest nieźle, trochę słoneczka i trochę chmurek, a moje samopoczucie dziś wystawione było na próbę gdyż cały dzień byłam napięta i taki kaszel suchy mnie męczy.