Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Magdzik23

Nie bójcie się, bo ja też się boję:)) a dopiero mam plan wziąść je jutro wieczorem ah ah...piszcie że pomagają i łatwo je rzucić bo się zdrowieje na 100% i nigdy nie można już na nią zachorować, jak z wiatrówką:D tak, jeśli nerwicowcy tak działają to może trzeba pozytywy sobie wkręcać??:/

Agnieszkaficek, ja miałam też tak, aż do 3 rano nie mogłam spać i ciągle ciśnienie sobie mierzyłam i nawet szybko się ubierałam, żeby być gotowa lecieć na pogotowie (nawet siatkę z ręcznikiem i książeczką RUM przygotowalam) ale teraz trochę się podleczyłam i już tak nie mam, z tym że małe dawki leków jeszcze biorę, bo z kolei ja bałabym je przestać brać tak jak niektórzy tu boją się zacząć brać. Nie nakręcaj się tak, jak nie możesz spać to weź coś z leków czy ziołowych czy innych, bo to jest straszne to nakręcanie.

Gość agnieszkaficek

Mam tak samo wlasnie wczoraj siedzialam do 2 w nocy ubrana i ciagle mierzylam cisnienie asz wkoncu zasnelam w tych ubraniach z tym cisniomierzem w reku jak by mnie tak ktos widzial powiedzial by normalna wariatka

Gość Magdzik23

Tak to ja też miałam, dziś rano się obudziłam i mi się uszy pozatykały, jak przy ciśnieniu, i teraz już normalnie ale się przestraszyłam. dzisiaj będębrać leki na lęki. trzymajcie kciuki by podziałały i nieuzależnily:D

Gość Madzikmm

Witam :P Kielce od rana dobry humor tylko pogratulowac i życzy wszystkim podobnego nastroju :):) u mnie najgorzej jest w nocy bo notorycznie wybudzam się ok 3 rano, mogę nawet nie sprawdzać godziny jak w zegarku zawsze o tej samej godz. oczywiscie musze wlaczyc tel, i tak sie krece...... u nas tez gorąco, moje dzieciątko wyekspediowane z na mazury oby tylko była pogoda :):)

Agnieszkaficek - mowisz ze nie dasz rady jeżdzić tramwajem, ale jak sobie wyobrażasz dalsze zycie, ze już nigdy nie wsiądziesz ???nawet jeśli wiesz że po terapii grupowej bedziesz zdrowa nie podejmiesz tego ryzyka???? tzn, że ci wygodnie być chorą ;)twoja podświadmość toba kieruje, czyli od czegoś uciekasz żeby być słabą , widocznie tak ci dobrze :) ja tez bylam w takim stanie jak Ty, ale zaryzykowalam zaczelam wychodzić było ciężko, ale płakałam i wychodziłam cieprpiałam , z dnia na dzien szłam coraz dalej, jechałam coraz dalej i teraz jestem samodzielna, i dumna z siebie, nie wyobrażam sobie zycia do końca życia siedzenia w domu :(

Gość Magdzik23

Agnieszkaficek musisz się leczyć, bo to choroba, to nerwica a pomyśl sobie jak ktoś ma naprawdę taką chorobę że nie ma siły, nie może, a to tylko nasze głowy, to my jesteśmy dla siebie chorobą. trzeba walczyć, ja też płacze codziennie z braku już sił. płaczę i krzyczę ale nie ja pierwsza i nie ostatnia. trzeba z tego wyjść

Gość Madzikmm

Ja się czasem zastanawiam skąd to się wogóle bierze... dlaczego po jednych spływają problemy a inny zachodzą w głowe że ciągle coś musi być nie tak i nie widzą radości, ja staram się planować i cieszyć się tym ale często opanowują mnie lęki czy ja dotrwam do tego??? głupie to nie powiem, szczególnie kiedy nie za wiele jest do zrobienia wtedy mysli mają pole do popisu :)

Gość Magdzik23

Agnieszkaficek, sprawdź w takim razie tężyczkę, bo po tabletkach bycie słabym to tylko po uspokajaczach?? ja raz wziełam to do dupy się czułam ale te antylękowe chyba inaczej działają. dziś zobaczę i jutro napiszę:)) te tabletki muszą działać bo ludzie wychodzą z tego. damy radę. ja też nie mam czasem siły i jak wyżej napisano też mam plany ale się boję że nie dotrwam:( to nie głupie ,już taka nasza choroba.

Gość marysia 25

Witam. Ja mam dziś koszmarny dzień. Od rana chodziłam nabuzowana, wyżywałam się na wszystkich. Teraz jestem ledwo żywa. Leżę, mam potworne bóle w klatce, po lewej stronie i taką bezwładną lewą rękę, że nawet pisać nie mogę. Czuję jakbym zaraz miała umrzeć. Boże dlaczego ta nerwica tak musi boleć. Ten ból promieniuje aż do łopatki, jak sobie z min poradzić, pomóżcie.....