Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Ivette coś w tym jest ja własciwie po odstawieniu lekow nie mam silnych atakow i dużo lepiej się czuje oczywiscie jest małe ale.....staram sie sobie mówić to tylko nerwica i w wielu przypadkach mi się udaje jak pisałam wcześniej mogę spokojnie prowadzić auto, staram się być samodzielna, ale czasem pomimo tej pewności gdzieś się pojawia myśl że nie to nie tak... i wszytko wraca ze zdwojoną siłą. Aga trzymam kciuki dasz rade :):):) jak jest u Was nerwusy z alkoholem?

Gość Rozyczkaaa

Witam ja znów mam te myśli,ze to nie dzieje się na prawdę,dziwnie się czuje, i mam te chwilowe zawroty głowy ja juz nie wiem czy to jest nerwica czy co... Tak mi to daje w kość.Jeszcze wczoraj czułam się dobrze ylko jak wyjdę na zewnątrz to od razu uczucie odrealnienia,jakbym była w innym świecie straszne to jest ja chce powrócić do tamtego stanu moje zycie się jakoś dziwnie zmieniło ! masakra A u Was co słychać ? jeszcze pogoda do d*py za przeproszeniem.

Gość agnieszkaficek

Witam wszystkich ja od rana sie denerwuje bo musze isc na ta psychoterapie nie boje sie psychoterapi tylko tego wyjscia z domu jak ja tam dojde to niewiem boze na sama mysl jest mi slabo i mi nie dobrze,to jest straszne.kazde wyjscie z domu to dla mnie nieladawyczyn.pozdrawiam wszystkich i zycze milego dnia bez lekow

Witam! Wczoraj nie pisalam nic, bo raz, że nie miałam siły, a dwa to czasu- obszywałam prześcieradła z metra i inne takie (to też dla mnie nerwy, bo 3 igły złamałam..haha) agnieszkaficek, te osłabienia u Ciebie to napewno z nerwicy, bo był u mnie długi okres, kiedy właśnie wcale sily nie miałam, tylko bym leżała, a jak mąz mnie gdzieś wyciągnął na spacerek np.latem, piękna pogoda itd. aja kurczę ledwo szłam i tylko myślałam żeby gdzieś usiąść, a najlepiej się położyć i im bardziej o tym myślałam tym słabsza się czułam, a widziałam wszystko tak jakby we mgle, gdzieś daleko, poza tym wszystkie odgłosy życia ludzi wokół strasznie mnie drażniły aż wreszcie uciekałam do domu zmęczona jak bym z tonę węgla przerzuciła... Aga1791, mam nadzieję, że jesteś już po...napisz nam jak poszło, bo napewno super ! U mnie dalej piękna pogoda, upał się zaczyna, do tej pory było akuratnie, a teraz pewnie się zaczną osłabienia..

Gość zuzanna777

Hej Ivette!!! lekarz mi kazał zrobić to badanie to znaczy neurolog bo często mi drętwieje buzia ręka i noga na przemian miałam juz eeg i wyszło dobrze mam nadzieję że to badanie też wyjdzie ok a teraz siedzę sama z moim synkiem i czuję się fatalnie ale tłumaczę sobie że dam rade że jestem dzielna i nie moze być inaczej nie wiem za co się zabrać dlatego siedzę z wami!!!

Witam. Aga1791 i jak zaliczone, pijemy (meliske) haha. U nas burza wiec moja samopoczucie okropne bolą mnie rece i nogi,w klatce piersiowej. I mam takie wrazenie odrealnienia i tak mysle czy ja to ja. Rozyczka mam tak samo jak ty i tez tak mam prawie codziennie. Ja nieraz mam tak ze ma wrazenie,że ten lęk tak jakby wskoczył do mnie do środka i wtedy mam wrazenie,ze nie czuje rąk,nóg i takie wrazenie,źe jest sie takim nieobecnym,kurcze nawet opisac tego nieumiem

Gość zuzanna777

U mnie puls super 128 nie wiem ile jeszcze moje serce to wytrzyma hej Rozyczkaaa nie martw się nie zwariujesz ja przeszło 5 lat choruję i też się tego bałam ale odpukać jeszcze nie zwariowałam jutro wstanie nowy dzień i musi być lepszy od dzisiejszego- życzę tego wszystkim!!!

Kochane dziewczynki. Dziekuję Wam za troskę. Na pewno trzymałyście mocno za mnie kciuki. Baaardzo Wam dziękuję. Jesteście kochane. Jestem już po, a właściwie od 9.40. Zdałam na 5 i na dyplomie też 5. Jestem szczęśliwa. Ale oczywiście ta cholera próbowała mnie zagiąć jak weszłam zdawać i miałam takie zawoty, że myślałam, że spadnę z krzesła. Powiedziałam jej s.....laj (ale brzydko co?) i sobie poszła. Dała mi odsapnąć prawie cały dzień. Teraz jest trochę gorzej ale da się wytrzymać. Moja mamusia była ze mną i powiedziała mi pod koniec dnia że chyba powinnam mieć conajmniej raz w tygodniu taki egzamin to pewnie nerwica by sobie poszła. Piszę tak późno, bo oczywiście wybrałam się na zakupki i kupiłam oczywiście (oprócz innych rzeczy) kolejne buty, bo ja moje drogie mam chopla na punkcie butów. To chypa jakiś shizzz, bo mnie zawsze buty muszą pasować do bluzki hihi. Dlatego mam ich tak dużo. Mój mąż powiedział, że jeszcze trochę to będzie trzeba wybudować drugą chałupę na buty i zawsze jak wchodzę do obuwniczego to on się śmieje i mówi mi żebym sobie biedactwo wybrała jakieś ciżemki bo oczywiście nie mam w czym chodzić. Zaraz kładę się spać bo trochę zdechnięta jestem. Ale jeszcze tu pozaglądam Jeszcze raz dzięki za pamięć. Buziaki Aha taką niemoc i brak siły to ja miałam teraz ostatnio. Jak stanęłam robić obiad to musiałam zaraz usiąść, bo myślałam że się przewrócę. Mi wczoraj pani doktor powiedziała, że to typowy objaw nerwicy i że trzeba się przemóc i robić jakiś wysiłek fizyczny bo to najlepsze lekarstwo ne nerwicę.

Aga1791 - gratulacje, a mozesz sie pochawalić jaka specjalizacja???...:) zuzanna777 - tez siedze sama z synkiem, i tez mam czasem stracha, nie raz mam lepszy dzien bez leku ze sobie tlumacze i jest dobrze, ale np.tak jak dzisiaj mnie nawiedziła znowu mocniej, jak mnie zabolało w klatce , pod pachą i lewa ręka, zamiotło mną, potem w głowie jakby mi ktoś wnętrznościami mieszał, masakra - nowy objaw znowu - i teraz sieczuje do dupy zas :(

Gość agnieszkaficek

Ja nocy tez nie przesypiam tak dlugo siedze asz oczy mi sie same nie zamykaja dosyc dlugo na komputerze siedze lub telewizje ogladam bo jak sie klade to odrazu glupie mysli i mi sie leki zaczynaja a tak jak juz padam to klade sie i odrazu zasypiam