Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa - jak z nią walczyć?

Gość aga

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj Nataszo ja biorę Sedam 3 mg,do tej pory bralam dawkę 3 razy dziennie po pół tabletki,ten lek biorę łącznie z Coaxilem,a teraz doktor zwiększyła mi dawkę do 1 tabletki tzn.rano biorę pół a w poludnie mam brać cała tabletkę i wieczorem też.Ale jak do tej pory to ta popołudniowa dawka strasznie mnie przymula,spać mi się chce i jestem taka sflaczala po niej,musi minąć trochę czasu za nim dojdę do siebie,dlatego wieczorem biorę tylko pół tabletki,bo calej nie czuję potrzeby na noc,a ty jak się czulas jak zwiększalas dawkę?Jaki dodatkowo bierzesz lek razem z Sedamem?Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.
Tak chodzę do psychiatry,mi się wydawalo że to mala dawka no bo po pol tabletki trzy razy dziennie,dopiero teraz zwiekszyla mi dawkę jak tez lęki mi się zwiększyły.A może ty innego leku bierzesz większą dawkę i dlatego Sedamu masz mniejszą bo ja tego drugiego biorę tylko 1 tabl.rano.Napisz jak bierzesz.
Witam wszystkich! widzę ,że nie tylko ja mam problem.Od kilku dni znów mi się nasila ,najgorsze jest to że wczoraj wzięło mnie w pracy i to dość porządnie ciśnienie 130/90 puls100 wzięłam tranxene i pojakimś czasie się uspokoiłam .ta pogoda chyba żle działa na mój nastrój.Chciała bym wiedzieć jak radzicie sobie z tym g..... w pracy oprócz leków .Może ktoś przeczytał jakąś fachową literaturę i mu pomogło.Bardzo proszę o radę. Chciałam nadmienić że po takim numerze resztę dnia mam z głowy, boznów się boję że coś mi się stanie.
Witam wszystkich, ja też fatalnie się dziś czuje, zresztą źle się czuje od końca czerwca, moje zycie zupełnie się zmienilo na dużo gorzej. W dodatku dziś zaatakowała mnie okropna grypa, mam gorączkę i boli mnie gardło. Nic mi się nie chce, a do pracy musze chodzic. Dzis kolo 6 rano w pracy czułem się poprostu fatalnie, już myślałem zeby łyknąć sobie xanax i poczuć na chwilę ulgę, ale nie zrobilem tego. Od jutra zmniejszam dawkę z 0,5mg na 0,25mg na wieczór. Największą dawkę brałem 3x1mg i wtesy czułem się lepiej. Mój neurolog powiesział abym zwiększał ją systematycznie do max 4,5mg na dzięń ale ja zaprzestałem na 3,0mg ale nie czułem się jeszcze idealnie, jak zacząłem zmneijszać dawki to stopniowo mój organizm zaczął się domagać dawek i czułem się coraz gorzej:( i tak aż do dziś. A wy ile najwięcej braliście xanaxu lub jego pochodnych na dzień, czuliiście się dużo lepiej prawda, ale przy schodzeniu z dawek to masakra prawda?? Zyczę zdrówka wszystkim!!!!!!!
Witaj Slawku,ja jestem w stadium zwiększania dawki,bo leczę sie dopiero miesiąc i ostatnio doktor na wizycie mi zwiększyła.Biorę Sedam lek z grupy benzodiazepin-1 tabletka to 3mg,wcześniej bralam 3 razy dziennie po pół tabletki czyli 1,5mg x 3 razy dziennie to 4,5mg.Tak było a teraz mam rano pół,po poludniu całą i wieczorem całą czyli :1,5mg+6 to cala dawka 7,5mg.Sama nie wiem co myslec niezla dawka co?Ale ja na wieczor tej nie biorę bo nie czuję potrzeby aby na noc ją brac,biorę tylko wiekszą w poludnie,a i tak po niej czuję sie senna i długo do siebie dochodzę,wczesniej jak bralam połówki to normalnie sie czulam,a teraz mnie muli.To normalne przy zwiększaniu dawek?A co potem będzie jak będe zmniejszać,aż się boje myśleć.Pozdrawiam i napisz co o tym myślisz.Wiem że ten lek długo brany uzależnia,więc jak ja go potem odstawię?
Cześć Aguniu! Jak taka wysiką każe Ci brać lekarzno to chyba ma rację! Ja nie chciałem sam przyjmowaqć takich dużych dawek, bo za dużo się naczytałem złego na temat xanaxu. A może to błąd że nie brałem. A może te Twoje tabletki sa słabsze dlatego takie stężenia? Nie znam ich szczerze mówiąc. Ja nie wiem czy nie wrócę przypadkeim do tego xanaxu bo jak tgak dalej pójdzie to nie wiem. Ja się wszystkim denerwuje i przejmuje. Normalnie byle pierdołą-masakra. Przecież wcześniej czy później się wykończe. Pozdrawiam!
Witam 2 dni mnie nie bylo ale postów nawaliliscie ze hej przeczytac nie mozna.Widze ze wszyscy mamy podobne objawy jakies dusznisci bóle w klacie i strach ze sie cos stanie.Slawek ja mam 26 lat i tez lubilem towarzystwo ale od roku tez mam takie dziwne objawy przeszlem kardiologów bo tez mialem takie objawy do tej pory zresztom.Jak zapomne to nic mi nie jest albo jak jestem w pracy.Mi to jeszcze serducho wali przy tym niezle.I tez mi mówiom ze to nerwica.Natasza jak tam u ciebie.Pozdro.
Gość krystyna 3
Kochani napiszcie mi czy może być tak że jak biore Afobam 0 25 mg 2 razy dziennie już dość długo to organizm może się domagać większych dawek ja go biore rano i wieczorem, ale w połódnie dziwnie się czuje mam takie słabe nogi i jestem słaba i nie wiem czy od tego może ktoś z was miał jakieś doświadczenia z tym lekiem, byłabym wdzienczna słyszałam wiele na temat tego leku ale może ktoś z was go brał , napiszcie. POZDRAWIAM.
Witaj Krystyno3,może tak być że organizm juz jakby nie reaguje na tą dawkę leku,u mnie tak było po Sedamie,też jest z grupy benzodiazepin a więc to prawie to samo,bralam 3 razy dziennie dawkę 1,5mg i jakby przestal dzialać,to doktor mi zwiększyla żeby brac dwa razy dziennie po 3mg.Ale ja czuję że dla mnie to za duża dawka.Więc biorę tylko raz dziennie tą większą dawkę a dwa razy tą mniejsza czyli 1,5mg (pół tabletki).Pozdrawiam.
Witam no Tom u mnie zbytnio dużo się niedzieję czas strasznie szybko leci ,ciągle bawię sie w opiekunkę do dzieci i czasem sama się zastanawiam czy nie fajnie byłoby miec swojego bobasa może to by mi pomogło ,,,**moje **dzieci też są kochane bardzo bardzo ,czasem mam jeszcze lęki ale wydaje mi się że mój lekarz mi bardzo dużo pomaga rozmowy z nim dużo mi dają nietylko jest dobrym neurologiem ale i także swietnym psychologiem ,to jest chyba jedyna osoba która tak dużo o mnie wie ,a to naprawde pomaga jak można się czasem komós wypłakac duzo mysle o tym co mi mówi ,,,sama chciałabym zostac psychologiem wię c może