Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Skurcze dodatkowe ustąpiły na czas gryry

Gość Adamus Jan

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Adamus Jan

Witam wszystkich. Skurcze dodatkowe (komorowe i nadkomorowe) a także epizody częstoskurczu (bardzo rzadkie ale jednak) mam od lat.... W liczbie do 6tyś dziennie..... Chodząc od lekarza do lekarza słyszałem że *to nerwy* i dostawałem beta-bloker i/lub antydepresant. Po czym skurcze były dalej takie same tylko bardziej *tępe* mniej odczuwalne. No i w zeszły tygodniu dopadła mnie grypa i to naprawdę mocno, +40 temperatura, żołądek odmowa współpracy, do tego objawy kataru czyli kichanie, płynący nos..... pełen serwis. W parę godzin po tym jak mnie położyło serce uspokoiło się zupełnie - to znaczy odczułem jeden skurcz pierwszego dnia choroby i może raz drugiego i trzeciego dnia...... a jak się można domyślać pilnuję serca bardzo mocno..... Czy ktoś ma jakiekolwiek pojęcie czemu to tak działa? Jaki może być tego mechanizm?

Mam tak samo!!! Zawsze jak mam grype, przeziebienie mam bardzo malo kolatan, skurczy dodatkowych. W zeszlym tygodniu mialam tych arytmii duzo, bylam juz wykonczona i przestraszona, wiec zalozylam holtera na 2 dni. I co ??? Jak zwykle jak mam holtera byla cisza, pelan relaks, zadnych ale to zadnych potkniec serca !!! Czasem mysle, że to jednak psychika, tak jakby umysl w grypie czy podczas holtera byl zajety czyms innym ? Juz sama nie wiem, ale jak tyle lat mozna miec te skurcze , ja mam juz 15 lat < Masakra !!