Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dobry kardiolog w Poznaniu do wszczepienia by-passów dla osoby po zawałach serca

malgos

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry, Mój tato jest po 3 zawałach serca. Miał mieć wszczepiane by-passy, ale dostał 3 zawał. Lekarz powiedział, że teraz- po zawale- musi poczekać ok. 0,5 roku, aby można było myśleć o wszczepieniu by-passów, bo serce musi się wzmocnić. Niestety tato czuje się coraz gorzej, jego lekarz jest bezsilny i załamuje ręce. Możecie poradzić, czy są może jakieś zabiegi, które w sytuacji mojego taty wzmocniłyby jego serce??? Do którego kardiologa w Poznaniu najlepiej się zwrócić, aby otrzymać fachową i konkretną pomoc lekarską??? Bardzo proszę o pomoc, bo mój tato jest naprawdę w ciężkim stanie, a ja już nie wiem, do którego lekarza się zwrócić, aby otrzymać pomoc kardiologiczną. Z góry dziękuję.

Pan doktor Kalawski jest już jak słyszałem profesorem. Mnie operował w 2002 roku wszczepiając by pass bez użycia krążenia pozaustrojowego ( z tętnicy piersiowej ) Do dzisiaj czuję się dobrze , a zszycie rozcięcia na mostku artystyczne . Może to szczegół ale inni pacjenci tak ładnego zszycia nie mieli . Lekarz wspaniały , osobiscie interesował się stanem chorych i to nie tylko przez siebie operowanych ( był ordynatorem )