Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wysypka pod wpływem wysiłku

Gość marcin

Rekomendowane odpowiedzi

Dostaje dziwnej wysypki gdy wykonuje zajecie przy ktorym sie mecze np; bieganie, cwiczenia na siłowni, dluzsze chodzenie. Wysypki dostaje odkad wrocilem z wakacji(na duzym sloncu). Wysypka wystepuje na calym ciele miejscamu skora jest w czerwonych plamach (glownie szyja i klatka piersiowa). Podejzewam ze jest to wywolane braniem antybiotyku *Tetralysal* od cery, ktorego nie mozna brac na słoncu i ktorego objawy nie pozadane to wysypka i zaczerwienienie skory. Lekarz kazal mi przestac go brac i powiedzial ze powinno minac po 3 tyg. Minely juz prawaie 2 miesciace, a wysypka nadal wystepuje :( jakies pomysly ?
hmm, być może jesteś uczulony na składniki proszku do prania, gdy się pocisz to ubranie które nosisz robi sie mokre i rozpuszcza resztki proszku do prania znajdujące sie w tkaninie, dostajesz ją na klatce piersiowej i szyji bo jest tam delikatna skóra, radze zmienić proszek do pranie i podwójnie płukać pranie. sprwadź czy pomaga
Gość Dobry pomesł
Ja mam to samo, niestety. Długi czas nie wiedziałem co zrobić aż w końcu udałem sie do alergologa który przepisał mi lek * Amertil * z początku zaczął troche pomagać potem przestał ale po długotrwałym braniu tego leku jestem zadowolony ponieważ nie wychodzi nic a nic :) może czasami ale odrobinę parę plamek.
Gość Krzysiek
Drodzy panowie, mam to samo, raczej nie od proszku do prania. Nie wydaje wam się że to może być nerwica?? Mi się tak wydaje... plamki mam od nerwów, stresu, wysiłku, szczypią mnie oczy, osłabienie. Biore telfast na alergie i juz lepiej, plamki zniknęły choc czasem sie jeszcze jakas pojawi, mi sie wydaje ze to na tle nerwowym. Moje gg jak cos. 6790783.