Gość Mateusz89mta Opublikowano 14 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 Mam pytanie. Cierpię z powodu depresji. Ostatnio byłem na badaniu Echokardiografi gdzie lekarz stwierdził, że średnica mojej aorty wynosi 34mm. Mówił, żeby kontrolować ciśnienie i żeby zjawić się jakby coś się działo. Doczytałem się, że górna granica średnicy aorty brzusznej to 30mm dalej kwalifikuje się to jako tętniak. I tu moje pytanie czy zabieg TDCs( mikropolaryzacja mózgu, stymulacja) dyskwalifikuje do użycia przy tętniaku aorty? Bezwzględnie ? Może ktoś miał podobne doświadczenie przy tętniaku i konsultował się z lekarzem niekoniecznie z TDCs a innym metodami wspomagającymi stany depresyjne jak masaż, akupunktura itp.. Za nie długo udam się ponownie do lekarza aby o wszystko się dopytać ale ktoś może coś wie. Dodam, że lekarz nie powiedział mi nic o tętniaku a że średnica nie powinna wynosić powyżej 37mm tylko nie wiem jak to rozumieć czy chodzi o inny odcinek przez który przechodzi aorta. Nie zostało mi nic wytłumaczone. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość spokojnie Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Jesteś w stu procentach pewien ,że lekarzowi chodziło o aortę brzuszną a może mówił o aorcie piersiowej.Jak miałam echo serca to mowa była o aorcie piersiowej a jak miałam usg jamy brzusznej to była mowa o aorcie brzusznej.Może się mylę ,jestem tylko zwykłym pacjentem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mateusz89mta Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 No właśnie nie jestem pewien tego bo miałem robione właściwie takie rutynowe badania i było to zarazem serca jak i brzuch czy w okolicy tarczycy i nie jestem teraz pewien czy zdjęcia, które mi pokazywał odnosi się do serca ale być może było to serce skoro nawiązywał do zastawki, że z nią wszystko w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi