Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dziwne objawy.

Gość KubNow

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od pewnego czasu mam dziwne objawy, ktore spedzaja mi sen z powiek i nie daja mi normalnie funkcjonowac. Kazdy dzien, to dla mnie *walka o zycie* i obawa przed smiercia. Jesli chodzi o objawy to tak: 1. Dodatkowe skurcze serca 2. Klucie w klatce piersiowej. Nie koniecznie w okolicy serca, ale tez - przeszywajacy bol, jakby ktos mi wbijal szpile. 3. Bole plecow 4. Bole lewego ramienia i dretwienie lewej reki 5. Uczucie pulsowania calego ciala 6. Czesto wychodza mi zyly na rekach i mam uczucie, jakbym mocno zacisnal gume na rece, jakby krew nie doplywala do dloni. 7. Gula w gardle 8. Brak checi do zycia 9. Zmeczenie 10. Pieka mi uszy i twarz, a stopy mam zimne Chyba trzeba dodac, ze jestem bylym bulumikiem. Chorowalem 6lat, a od kilku miesiecy juz tego nie robie. Ale znow pojawily sie takie objawy, jak opisalem wyzej. Jakies 3miesiace temu bylem u Kardiologa, ktory zrobil mi Echo serca i EKG. Powiedzial, ze wszystko OK i serce jest zdrowe. Ze mam arytmie, ale to normalne i nie zagraza zyciu. Zdziwil sie, bo podczas badania, mialem puls 48. Generalnie mierze cisnienie i puls 10x dziennie i waha sie on: 100/60 P: 55 do 125/90 P:80 W poniedzialek ide zrobic badania krwi i zadzwonie umowic sie do kardiologa na Holtera, ktorego on sam zlecil. Czy ktos z was mial, albo chociaz slyszal o takich objawach? Na co moze to wskazywac? Ja juz nie moge tak zyc. Chce zyc, a nie martwic sie, ze zaraz umre, zabierze mnie karetka, dostane zawalu, albo cholera wie czego. Czytam w internecie i te objawy pasuja do wszystkiego - nerwica, migotanie przedsionkow, zawal i jakies inne nowotwory, itd. Juz jestem na wykonczeniu. Pomocy!

Elżbieta: Na pewno się wybiorę. Bywają lepsze i gorsze dni. Jak o tym nie myślę, że nic mi nie dolega. Ale gdy leżę przed tv, to analizuje swoje ciało. Sprawdzam puls, ciśnienie, itd. Najpierw jestem umówiony do Kardiologa na Holtera (3 października), a później wizyta i omówienie (9 października). Boję się, jak diabli.