Gość Overrted Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Zacznę od tego ,że mam 23 lata. Jestem kobietą.Nie mam żadnego wysiłku ficzynego tzn. nie uprawiam sportów, pracuję w domu przy komputerze.Mierzę 164 i 53 kg BMI w normie. Od 1 lipca mierzę ciśnie i średnio wychodzi ,że mam 100/60 a puls w granicach 70. np. 1.08.-105/60 puls 72 2.08-99/59 puls 79 3/08-102/57 puls 70 Najniższe ciśnienie miałam 24.07 - 89/57 puls 75 Odczuwam często mocne bóle głowy,omdlenia, ogólnie rozbicie. Myślałam,że to jakaś anemia ale wszystkie badania krwi wręcz idealne. Czy to ciśnienie jest za niskie ? Czy ktos ma podobny problem ? PS. kawa słabo pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Serce1992 Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Witam, dolną granica normy ciśnienia jest 100/60 poniżej tej normy mogą (ale nie muszą) oświadczać jakieś stany chorobowe . Radziłbym zgłosić się do lekarza rodzinnego i wydębić jak ja to mowie skierowanie do kardiologa który zdiagnozuje problem niskiego cisnienia . A skutkiem niskiego cisnienia może być niewydolnosc krążenia , zawał, wylew . Ale szczegółowych informacji udzieli Ci Kardiolog . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Serce1992 Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Takie skutki moga byc tylko w niedociśnieniu wtórnym Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 444 Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2017 W twoim wieku też miałam takie ciśnienie,a właściwie to do jakichś 40-tu lat.I nic z tym nie robiłam.Bóle głowy sa od wgapiania się w monitor.Rób sobie co godzinę 10 minut przerwy, Ze trzy razy na dzuień wychodź na dwór i szybki marsz z kijkami,gimnastyka w plenere, jazda na rowerze itp. Ruch spowoduje lepsze krążenie i lepsze samopczucie.Kawy mnie pij nigdy .Możesz rano napić się szklanke ziół podnoszących ciśnienie.Nie uzależniają jak kawa.I zadbaj o oczy i kręgosłup,który przy ciąglym siedzeniu przy komputerze sprawia różne dolegliwości.Wd. mnie twoje cisnienie jest dobre.Jeśli dobrze sie czujesz, nie jesteś ospała,to ok.Kup sobie w sklepie zielarskim zioło podnoszące ciśnienie.Nie mogę sobie teraz nazwy przypomnieć,ale sprzedawca bedzie wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 444 Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2017 PS---Ludzie o niskim cisnieniu sa długowieczni.Ja nawet teraz, a mam swoje lata, mam ciśnienie 115 na 65-70. I niski cholesterol poniże 200.Już chyba taka cecha osobnicza.Dużo się ruszam codziennie, by trzymać wagę i kondycję. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mimoza Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Mnie bardzo pomogło swego czasu odstawienie kawy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Halina1967 Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Mam tą książkę doktora Ignarro w domu i dlatego biorę proargi9 od dawna, bo wyczytałam na ich stronie, że jest dobra. Rzeczywiście, niezwykle skuteczny produkt, nie powodujący skutków ubocznych. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi