Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Narkoza a niedomykalność zastawki

emcia

Rekomendowane odpowiedzi

Emciu ! MAM niedomykalność zastawki mitralnej i byłam operowana w 2002r na woreczek żółciowy ! Też się bałam że moze to być problemem okazało się że nie ! Postaraj się jednak przez te 2 tygodnie jakoś *wyciszyć *- bo myślę że na samą myśl o zbliżającym sie zabiegu dolegliwości Twoje się bardziej nasilają ! pozdr!
Ewa bardzo Ci dziekuję za odpowiedź i za te pocieszające słowa. Masz rację tak się boję że na samą mysl sece mam w gardle. Mam takie głupie myśli. Nie potrafię się wyciszyć . Nie porafię się skupić w pracy. Chyba zwariuję przez te 2 tyg. Proszę napisz mi jeszcze parę słów jak Tobie udało się wyciszyć. Jak to przebiegało? Jak zniosłaś narkozę i czy lekarz uświadamiał Cię przed operacją, że narkoza nie jest groźna przy tej naszej wadzie serca. Proszę napisz parę słów. Może na mojego prywatnego emaila emcia500@wp.pl Pozdrawiam Papa Proszę innych użytkowników forum o porady.
Emciu ! maila juz wysłałam- ale dopisze trochę , narkozę zniiosłam dobrze ! operacja trwała 45 minut - byłam dosyc długo na pooperacyjnej ( tak mi powiedziały panie z sali gdy wróciłam na swoje łóżko ) Tzn 5 godzin - pytałam lekarza dlaczego tak długo ( bo Panie z mojej sali twierdziły że one króciutko ok 1 godz ) Lekarz stwierdził ,że tyle ile było potrzeba ! czułam sie dobrze ! Wszystkie swoje wątpliwości przekaż koniecznie lekarzowi - O n napewno Ci je wyjaśni ~! pozdr