Studentka21lat Opublikowano 28 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Witam Mam 21 lat i czesto mam kołatanie serca i bole po lewej strobie promieniuja az do lewego barku. Codziennie mierze ciśnienie i mam je w normie tylko puls do 90. Czasami przekracza 120. Raz z tego powodu trafilam na erke i podejrzewali stan przed zawałowy ale na szczescie badania wyszly dobrze i kazali sie oszczedzac. Na ekg wychodzi ze praca serca jest przyspieszona do 100 uderzen na minute. Najgorsze jest to ze sie szybko męczę i mam zawroty glowy no i te kłucie serca. Dzisiaj mialam wykonane echo serca ale nie umiem ich odczytac poprawnie. Opis: LK r ( cm)- 4.3-4.5 PK(cm)- 2.5- 2.6 EF LK (%)- 75 PMK(cm)- 0.9 TS(cm)- 0.8-0.9 LP(cm)- 3.3 area15.5(cm2) PP(cm) area (cm2) Ao wst. (cm)- 2.4 łuk aorty 2.4 Zastawka trójdzielna- IT(+) AcT (ms)- >100 Kineza LK- bez odc.zab. Podatność rozkurczowa m.L.K: w normie Płyn w osierdziu: bez patologicznej ilości Komentarz: jamy serca w normie. Grubość i kineza m. LK w normie. Bez istotnych zmian zastawkowych. Ślad. IT. Bardzo prosze o szybka odpowiedz. Dziekuje pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
wstanislaw Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Wysoki puls może powodować tarczyca. Proponuje wykonać badanie poziomu hormonu tarczycy. Pozdrawiam- Stanisław Cytuj Odnośnik do komentarza
Studentka21lat Opublikowano 29 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Mialam robione badania pod katem tarczycy i wszystko jest w porzadku. Badania na cholesterol i potas i sod tez byly robione i tez jest wszystko dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza
wstanislaw Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Inną przyczyną może być hormon nadnerczy. Proponuje wizytę u endokrynologa. Pozdrawiam- Stanisław Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi