Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Prosze o podpowiedz co mi dolega

Gość tom12

Rekomendowane odpowiedzi

Witam okolo 3,4 lata temu mialem ostry bul serca,od miesiaca nasilaja mi sie objawy,na poczatku kiedy chodzilem palic Czulem cos dziwnego w glowie,szumy idziwne zapachy,po jakims czasie doszedl ucisk klatki piersiowej ktory zaczal byc nieprzyjemny po pewnym czasie coraz mniej krokuw sprawialo ze czulem ucisk szumy w glowie coraz czestsze obecnie wyglada to tak:wstaje ide na dol za potrzeba wracam do gury bardzo powoli (czuje zmeczenie kiedy zrobie pare krokow czuc ucisk na mostku)niedawno zauwazylem jak cos jakby strzelilo mi w srodku w glowie *szumy caly czas* podczas *zbyt szybkiego przemieszczania* odczuwam oslabienie scisk mija kiedy odstresuje sie siade kiedy pisze o tym lub mysle natychmiast zaczyna dzialac na sercu. Niepokoje sie poniewaz wczoraj wykonalem o 1 czynnosc za duzo,od razu ucisk w klatce piersiowej odfzuwam wtedy lekkie bole w lewej rece przedramie lub wyrzej (nieduze bule klucia)szumy w glowie wzrastaja czuje wtedy nieprzyjemnosci*kosi mnie* I najgorsze sa dziwne zapachy ktore odczuwam jakby plastiku odruchowo zaczynam oddychac I siadam przechodzi mi troche Kiedy powtarzam codziennie czynnosc z toaleta dolegliwosci staja sie coraz gorsze nie mam nawet sily pisac objawy kture mam pasuja do niewydolnosci ale chce opini kogos ktobsie zna.

Witaj Twoje objawy faktycznie mogą wskazywać na problemy z układem sercowym bądź też ciężką nerwice.Aby stwierdzić cokolwiek należałoby wykonać morfologie krwi z rozmazem i echo serca.Oba skierowania wystawi ci lekarz pierwszego kontaktu.Wyniki z krwi będą szybko natomiast na echo serca trzeba na nfz trochę poczekać w kolejce do kardiologa , jeżeli dolegliwości są silne sugerowałbym udać się na prywatną wizyte.pozdrawiam