Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rehabilitacja

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, bardzo proszę Państwa o pomoc, mój Tata jutro będzie miał operację by passów, bardzo się martwię i chciałabym jak najbardziej odciążyć mamę w poszukiwaniach najlepszego miejsca i najlepszego sposobu na rehabilitację i szybki powrót Taty do zdrowia, będę bardzo wdzięczna za informację i polecenie mi placówek, mam na myśli Centru rehabilitacji i sanatoria. Proszę o POMOC Pozdrawiam serdecznie

Jak byłam w Busku Zdroju w sanatorium, to pamietam , tam był szpital uzdrowiskowy, gdzie przebywali pacjenci po bypasach na rehabilitacji. Krótko po zabiegu zaraz tam przyjeżdżali, przeważnie po operacji w Krakowie.Chyba ,,Krytyna** się nazywał.O ile dobrze pamietam.

MILLIVANILLI Na rehabilitację kieruje szpital, w którym wykonywana jest operacja. Zazwyczaj pacjent kierowany jest do ośrodka w niedalekiej odległości od szpitala. Bywa, że szpital ma u siebie oddział rehabilitacyjny. Nie słyszałam, aby samemu wybierać ośrodek rehabilitacyjny. Po wyjściu ze szpitala pacjent otrzymuje adres ośrodka i oczekuje na zaproszenie. Druga sprawa - wiele nie wymyśli się na rehabilitacji. Ważne są ćwiczenia oddechowe, rozruch w poruszaniu się. Nie ma tu wielkiej filozofii, a niektórzy pacjenci nawet rezygnują z wyjazdu i sami się rehabilitują w domu. Dlatego proponuję abyś nie denerwowała się gdzie by to najlepiej wysłać swojego tatę. Im bliżej - tym lepiej dla pacjenta (ogranicza się jemu trudności z transportem i bólem pooperacyjnym, który jeszcze w tym czasie może towarzyszyć). Ułatwia to również opiekującej się pacjentem rodzinie - dostarczenie na miejsce rehabilitacji, a na koniec obiór. Zazwyczaj rodzina jest w tej kwestii pomocna. Dlatego głowa do góry, myśl teraz o pozytywnym rezultacie zabiegu. Życzę zdrowia.