Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dziwne bicie serca, duszności, zawroty głowy

Gość Magda 26

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Magda 26

Witam, od ok.2 lat coś dziwnego dzieje sie z moim sercem. Czasem mimo braku wysiłku czy stresu zaczyna dziwnie bić, najpierw jakby zamierało i wtedy brakuje mi oddechu a za chwile odblokowuje się i zaczyna walić jak szalone aż dudni mi w uszach. Towarzyszy temu problem z oddychaniem, uczucie ciężkości w klatce piersiowej, lekkie odrętwienie i coś jakby stan upojenia w głowie( czuje się dziwnie nieobecna). Ten stan utrzymuje się coraz dłużej i jest bardziej uciążliwy niż kiedyś. byłam u internisty ale Pani doktor stwierdziła że * każdemu czasami dziwnie serce bije*. U żadnego z lekarzy nie mogę doprosić się o skierowanie do kardiologa:/ Jestem osobą spokojną, nie prowadzę hulaszczego trybu życie, nie mam nadwagi i nigdy wcześniej nie miałam czegoś takiego. Od kiedy *to* się zaczęło mam też wrażenie ciągłego niewyspania, zmęczenia i niechęci do czegokolwiek. Czy powinnam się martwić?

Gość dora50

Witam, wydaje mi sie ze skierowanie do kardiologa należy ci się jak psu buda, czy chociaż zmierzyli ci ciśnienie, zrobili holtera, moze masz zaburzenia rytmu serca (arytmie), skoro źle sie czujesz to lekarz powinien rozszerzyć badania , ew zmien lekarza pierwszego kontaktu, lub idx do lekarza prywatnie, wiem ze to kosztuje, ale zdrowie jest najwazniejsze, pozdrawiam Dora

Gość Magda 26

Też uważam ze skierowanie mi się należy ale lekarze bronią się przed jego wydaniem jak przed ogniem i jeszcze głupie gadanie że jestem a to za młoda, a to zbyt leniwa:/ Ciśnienie miałam mierzone 80/120 wiec jest ok. nawet EKG nie chcą zrobić bo *nie ma potrzeby*. Byłam u kilku lekarzy z nadzieją że dostane skierowanie i każdy ma jakieś głupie wymówki:/ chyba pora zmienić przychodnie bo w tej chyba limit na skierowania wyczerpali;) albo wyjąć zaskórniaki i wizyta prywatna:/ arytmię ma moja siostra i z rozmowy wnioskuje że to nie to, chyba że u mnie inaczej się objawia:/