Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle lewej strony klatki piersiowej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! W czasie wakcji pracowałem na budowie dosyć ciężko i zaczęło mnie dziwnie boleć w klatce piersiowej po lewej stronie w okolicy sutka i ból promieniuje do pachwiny i ręki. Czasami mnie bola 2 wolne żebra. A dzisiaj miałem ucisk w mostku (po treningu siłowym) i wpadłem w panike. Moja mama jest lekarzem miałem robione wszystkie badania i wszystko wyszło książkowe. Dodam że od dziecka uprawiam sport kiedyś kilka lat karate i boksu. Aktualnie od ponad 2,5 roku uprawiam kulturystke i nie wyobrażam sobie tygodnia bez bycia przynajmniej 4 razy na siłce. Odrazu mówie że biore odżywki. Ostatnio strasznie boje się szkoły. Nigdy nie miałem problemu z nauka średnia zawsze powyżej 4. Ale coraz bardziej się boje o moje serce, nie mam takich objawów jak inni że nie moge spać, oddychać itp. tylko mnie lekko boli. Nie wiem co mam robić. Wydaje mi się jak miałbym zaraz umrzeć. Zazwyczaj lęk pojawia się przed po treningu i snem i serce mi chce wyskoczyć z klatki jak o tym wszystkim myśle. Proszę o odp. z Góry dzięki
Jesli boli cie po lewej stronie to najprawdopodobniej uraz miesnia piersiowego-naderwanie albo uszkodzenie zebra:) czyli nic groznego dla serca Co do bolu w klatce piersiowej: chlopaku nie stresuj sie tak-to nerwica pewnie dopadaja cie hiperwentylacje(zawroty glowy) robisz sie czerwony na twarzy... skoro badania wyszly dobrze to nie wmawiaj sobie ze jestes chory-tylko to pogorszysz... sam przechodze przez to samo,takze trenuje sporty walki,chodze na silownie... Dlatego: mierz cisnienie(120-140 skurczowe) jak nie mozesz zasnac-napij sie melisy:) zaufaj mi dziala rewelacyjnie jesli masz leki i obawy-Hydroksyzyna Ci pomoze-chyba na recepte,jest bezpieczna,albo poszukaj jakis lekow antydepresyjnych bez recepty:) a czy moglbys napisac jakie odzywki bierzesz? mam nadzieje ze zadne koksy;/ co do silowni... zamienilbym ja narazie na cwiczenia kardio(na poprawienie krazenia) albo zmodyfikowal plan treningow(95 % ze robisz teraz mase :) ) kup sobie takze zielona herbate odzywiaj sie prawidlowo-duzo tunczyka we wlasnym sosie(ma duzo bialka-budulca dla miesni i dziala dobrze na serce) jedz czekolade zrob badania krwi-konkretnie potas-sam mielem hipokalemie-czulem sie zmeczony jakbym stoczyl z 50 walk,teraz juz lepiej unikaj stresu(wiem ze to sie latwo mowi ale jest to mozliwe) czyli: nie mysl tyle co bedzie-twoje bole i szybkie bicie serca spowodowane sa twoim mysleniem o tym:) w szkole staraj sie nie rzucac w oczy badz spokojny kazdy sie jakos boi:) I mysl pozytywnie:) Walcz walcz:) z pozdrowieniami z maty:) BJJadz zdrow zapomnij o tym:) nie mierz co chwili pulsu:) bedzie dobrze:)
Witam.Mam to samo...Coz to za lek ten aspargin a mianowicie czy na recepte i jak dziala i czy nie jest szkodliwy...Cena nie gra roli,dobrze zarabiam hehe(zart) oby nie ze 100 ale jesli odzalowac trzeba bedzie na zdrowiu nie ma co oszczedzac :).pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz...
Gość sabina lat 24
Witajcie ja pisze tui pierwszy raz.ja od pewnego czasu nie moge nabrac powietrza do konca.przewarznie przy jakims wysiku.mam wrazenie ze sie dusze.bardzo szybko sie mecze i nie mam sily na nic.leczyl mnie lekarz na astme ale te leki wogole mi nie pomagaly.wczoraj pojechalam do alergologa i okazalo sie ze to nie astma.z czego to moze byc takie cos??mozliwe ze to nerwica?przepisal mi jakis atarax.moze ktos mial takie dusznosci,uczucie jakby brakowalo powietrza w plucach??pozdrawiam