Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lekowa

marzena

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Agunia79

Agus ja te nerwobole mam wszędzie, na twarzy w kregoslupie koszmar niech by kto spytał co mi nie dolega to bym nie wiedziała co powiedzieć, bo czuje że wszystko mi dolega i cała źle się czuje A kiedy całą dawkę tego Citalu masz brać?

Gość AGATA33

Znerwicowana ja po gorącej kąpieli mam wrażenie jakby mi twarz płonęła! to chyba spowodowane jest temperaturą wody (lubię ciepełłko) i zmienia się krążenie (rozszerzają się naczynia krwionośne). Wiesz ja też panicznie boję się że dostanę zawału zwłaszcza, że odczuwam te cholerne bóle i uciski w klatce i promieniowanie do pleców praktycznie codziennie. Mimo zapewnień kardiologa i innych lekarzy, że te bóle to nie od serca (bo jest zdrowe) ja cały czas mam wrażenie, że zaraz coś się wydarzy i czapa! CHOLERNA NERWICA NIE DAJE ŻYĆ NORMALNIE!

Gość Agunia79

Agatko nie zapisałam się oni mówili że w każdej chwili mogę przyjechać i mnie zbadają ale ja tam nie dam rady wylezec spokojnie bo od razu panikuję nie wiem ale mam taki lęk A bez badania nie wiem czy tam mam coś złego czy nie i koło się zamyka

Gość AGATA33

Świetnie Cię rozumiem - te lęki są straszne i potrafią człowieka zdominować. Też się bałam, ale jakoś dałam radę a po badaniu jak okazało się, że wszystko jest ok to poczułam ulgę. Chciałabym Ci jakoś pomóc, żebyś się przemogła i zrobiła to TK. Na pewno wszytko jest w porządku, ale żeby nabrać pewności badanie trzeba zrobić. Ja odkąd wiem, że w głowie oprócz mózgu nie ma nic niepokojącego przestałam wkręcać sobie guzy i tętniaki. Na tapecie za to jest u mnie serducho - chociaż nie wiem dlaczego, bo EKG, echo i holter nie wskazały nic niepokojącego.

Aguś ja tez mam te piski w uszach od paru dni.Bol glowy taki sciskajacy i kolo uszu i skroni.a czasem cos mnie kluje w tej glowie. No nie moge sie uporac. I jeszcze serducho mi sie potyka.chyba mam kombo atak objawow w ciele. Agunia moze pogadaj z psychologiem kurcze o tym tomografie. Moze ci pomoze to poukladac jakos. Bys wiedziala ze nic ci nie jest i bys moze choc troche sie uspokoila. Ja dzis weszlam na cala tabletke citalu. Musze mu dac ze dwa tygodnie i nie zwracac uwagi na objawy.

Aguś ja tez mam te piski w uszach od paru dni.Bol glowy taki sciskajacy i kolo uszu i skroni.a czasem cos mnie kluje w tej glowie. No nie moge sie uporac. I jeszcze serducho mi sie potyka.chyba mam kombo atak objawow w ciele. Agunia moze pogadaj z psychologiem kurcze o tym tomografie. Moze ci pomoze to poukladac jakos. Bys wiedziala ze nic ci nie jest i bys moze choc troche sie uspokoila. Ja dzis weszlam na cala tabletke citalu. Musze mu dac ze dwa tygodnie i nie zwracac uwagi na objawy.

Gość AGATA33

Agniecha no właśnie zaczęłam odczuwać głowę... A zapowiadało się, że dzisiaj będzie spokój :( obręcz się zaciska, pulsowanie i jeszcze z tyłu pobolewa. Oczywiście jak to się zaczęło jakieś pół godziny temu to od razu dreszcz mnie przeszedł, zaburzenia wzroku (obraz zamazany, skaczący) lęk mnie ogarnął że zaraz spadnę z krzesła i koniec ze mną!!! ratunku!!! czarne myśli, że nie dojadę do domu po pracy....

Gość Zmeczony

Kochani mam te nerwice od 3 lat brałem długo parogen, ale już na tyle się czułem ze go odstawiłem z pani doktor pomocą . Miesiąc było dobrze i nawrot!! Teraz dała mi Citabax biorę 3 miesiąc 30 i stałe mnie nawiedza jest już lepiej ale ona daje mi wciąż popalić . Dreszcze mi przechodzą w kroczu i tak aż do góry. Jest fajnie ale gdy się tylko rozluźnienie ona mówi js cię widzę!!!

Gość AGATA33

Ja bym się chciała wyleczyć z tych moich lęków i demonów! Chciałabym cieszyć się życiem jak do niedawna (wszystko zaczęło się w marcu). Chciałabym budzić się bez lęku. Generalnie sen jest dla mnie ukojeniem bo nic nie odczuwam! Najgorzej jest rano! Budzę się jest ok, czuję się dobrze i nagle ta myśl.... Hmmm.... Czuję się za dobrze a to już jest dziwne... No i zaczyna się Kolejny dzien trzeba przetrwać.

Agata33 Dokładnie to! - jak sie czuje dobrze to zaraz sobie to uswiadamiam po czym przychodzi mysl - o czuje sie dobrze cos nie tak i znowu lęki. Co za głupota. Najgorsze jest to ze myslisz ze sie nie stresujesz a tu atak..... I co? No przeciez sie nie stresowalam to ska atak? Jestem chora. Umre. Cos mi musi byc skoro mam ataki a sie nie denerwuje. Ja juz jestem wykonczona. Czasami chce sie juz poddac. Jutro ide na badania na tarczyce. Moze to jest powodem napadow trzesawki itp? Zycze Wam wszystkim spokojnej nocy!!!! Widze jest nas coraz wiecej

Gość AGATA33

Marzenka mnie za to znowu głowa dokucza - tradycyjnie jakby mi ktoś wsadził głowę w imadło i dokręcał. Zawsze rano mam problem z wyostrzeniem wzroku - oglądam przed pracą telewizję śniadaniową i nie widzę co jest napisane na pasku. Do okulisty może powinnam się wybrać, w końcu siedzę 8 h dziennie przed komputerem. Marzenko daj znać co Ci tam lekarz powiedział.

Gość AGATA33

Znerwicowana też miałam robione badanie tarczycy - wszystko prawidłowo. Kardiolog zlecił mi jeszcze USG jamy brzusznej ze wskazaniem oceny nadnerczy, bo kołatanie serca może być spowodowane nieprawidłową pracą nadnerczy. 7 czerwca mam to USG ale już się stresuję.(bo może to jakiś guz albo inne cholerstwo) 1 czerwca mam wizytę u neurologa. Obawiam się, że jak zacznę wymieniać co mi dokucza, co mnie boli to mnie wyśmieje. Dziewczyny czy Wy też macie problemy gastryczne? Pytam ponieważ od jakiegoś czasu męczy mnie takie *kwaśne* odbijanie. Niezależnie od tego czy jestem na czczo, czy coś zjem lub wypiję to mi dokucza i czuję ucisk w okolicach mostka.

Mag.też chce iść na hipnoza.leczenie Ale nie ma na ubezpieczenie tylko prywatnie.a to czeba parę wizyt.bo ja mam traumy od dzieciństwa.Agatko.ka też nie mam dobrego widzenia.zawroty głowy.jakbym coś w tej głowie miała.od rana potem jak wypije tabletki trochę lżej ale ta głowa i tak taka nie w rzeczywistości.ciągle boli żołądek.zgaga.ro z nerwów.tarczyca neurolog wszystko zaliczyłam i ok.

Gość AGATA33

Agunia jakoś leci! oprócz ucisku głowy daję jakoś radę :) Szefowej dzisiaj u nas nie ma więc wyluzowana atmosfera w pracy dobrze mi robi. Robimy swoje ale co jakiś czas włącza nam się głupawka :) Za pół godziny fajrant i pewnie mi się włączy zajawka: dojadę do domu czy nie dojadę? Tak sobie myślę, że ta głowa to mnie tak ćmi przez tą cholerną pogodę? Marzenka jak tak u lekarza?