Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Witam szukam pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

SERDI właśnie musze iść do sklepu najlepiej do galerii i wytrzymać w nim min. godzinę,tak samo pojechać gdzieś dalej,bo przecież na lotnisku też będę musiała czekać w kolejkach + w samolocie będę też chwilę dłuższą.... mi nawet podróż samochodem sprawia problemy .. kurde 2 miesiące temu jeszcze mogłam w miare normalnie funkcjonować ,a później jak przez tydzień nigdzie nie wychodziłam to już jak wyszłam to masakra,ale muszę próbować od jutra zaczynam nie ma wyjścia..

Witam po świetach, o ile dwa dni przed świętami czułam się w miare i mogłam ogarnąc dom to juz w pierwszy dzień miałam jazdy, malo co nie wyszłam z kosciola (wziełam VALIDOL w kościele) pod koniec mszy trochę popusciło, wczoraj rano to samo , a dzis to masakra, nie pamietam aby tak źle się czuc, w nocy już obudzilam się z cisnieniem, (2:30), nie spałam do rana, a przez dzien nie mogę uspokoić tego cisnienia i na nerwy biore i na arytmie, i na cisnienie, i potas, magnez, piszczenie w uszach i głowei, ściskanie w klatce, co cisnienie trochę spadnie to zaraz znowu w górę, nie mogę myślec chuczenie w głowie no i ten lęk przed wylewem (?), jest mi mega cieżko, idę do psychologa dzis może coś podpowie z czego sie to draństwo bierze, podpowiedzcie jak to zwalczać, bo inaczej to chyba zaczne sie pakowac z tego świata bo już nie wytrzymuję tego ciagłego napięcia i lęku

Hej Ja też się dzisiaj źle czuję , cały dzień mi słabo.Wyszedłem z psem to myślałem że się przewróce , masakra.Niby trochę w domu porobiłem ale czuję się okropnie.Nie wiem czy to przez tą pogodę czy co.Rano idę do lekarza.Duska aty jak dzisiaj?

Eh i był ciężki dzień,ogólnie było w porządku u dentysty znośnie na usuwaniu kamienia się skończyło,jednak godzine później dosłownie ścieło mnie z nóg ,gorączka 39,dreszcze,mega zimno,okropne bóle stawów,kości mięśni,już wyczytałam,że sepsa po dentyście i odrazu szpital sumie oprócz osłuchania mnie i zmierzenia tętna,zagladnięcia do gardła, nie miałam innych badań ale lekarz stwierdził,że to grypa < dziwne bo nie mam kataru,nie boli mnie gardło,nie kaszle> ale pytałam go czy to sepsa może być po usuwaniu kamienia stwierdził,że nie ..no nic pozostaje mi mu wierzyć. SERDI a Tobie jak minął dzień ?

Witajcie kochani. Ja rowniez borykam sie z silna nerwica i jej objawami. Pielegnowana latami trzy tygodnie temu osiagnela apogeum i od tamtej pory moje zycie podporzadkowane jest napadom. W poniedzialek mam kardiologa - chyba wiekszoc z nas zalicza ten etap chcac wykluczyc zawał wylew itp. Objawy mam takie jak opisujecie. Do znudzenia. Zmienia sie tylko co jakis czas powod lęków - najpierw byla jazda sutobusem i wychodzenie z domu a teraz znowu boje sie spac w domu i ląduje co wieczór u mamy. Zawroty glowy brak checi do zycia i sił trzepanie w srodku drętwienie lewej strony klucie serca ciezki oddech itp itd. Niestety z powodu choroby odizolowalam sie od ludzi, znajomych, wybralam prace opiekunki i siedze w domu z dzieckiem i teraz widze tego konsekwencje. Brak kontaktu z ludzmi. Jedynie praca dom.

Hej wszystkim . Ja od wczoraj mam mega kryzys , serce wariuje jak nigdy, w nocy myślałem że to już koniec , drętwieje mi lewa ręka i noga a dzisiaj jest mi słabo od rana i mam jakby takie spowolnione myślenie jakbym pływał.Byłem u swojego lekarza , w badaniu ogólnym niby nie mam cech niewydolności serca ale dała mi skierowanie do szpitala do szczecina jutro chyba jadę .Duska a ty jak dzisiaj?

Też mam ciągłe drętwienia rąk i nóg .. -.- mi to dzisiaj dziwnie ,obudziłam sie z 35,5 u mnie normalna temperatura,później 36,7 i taka już została,ale czuje się no dziwnie po prostu taka nieprzytomna,rozpływająca się,głowa mnie do tego zaczeła boleć, prawie nie spałam w nocy bo oczywiście szukałam wszystkiego na temat sepsy... i zauważyłam ,że oprócz lęków,strachu o życie itd, nie potrafie się cieszyć z niczego, wgl. nie odczuwam radości..straszne to jest

Jacop pewnie masz rację ale jak mi walnie tak serce parę razy to pół dnia mam z głowy, Duska ja też mam dzisiaj to pływanie właśnie jakby to wszystko było nie realne i ogólnie pół dnia chodziłem jak w amoku jakimś i mega osłabienie teraz trochę odpuściło ale za to ciśnienie mi skoczyło na 160/67 dolne zawsze mam niskie a górne skacze jak chce pomimo brania tabletek, ehh czemu mnie to spotkało

Hej Lena ty na dzień dobry a ja na dobranoc muszę brać hydroksyzynę bo inaczej bym nie usnął , w sumie to mamy podobnie ty boisz się następnego zawału ja że mi się nagle pogorszy i nie doczekam operacji , w sumie to mi też grozi zawał , udar lub ostra niewydolność krążenia nie fajnie