Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Witam szukam pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, ale mnie dziś wymęczyło, nie mogłam sobie poradzić z ciśnieniem mimo brania lekow, zaczęło się juz w nocy, cisnienie 165/105, rano znów tabletka (inna), później następna i następna, popusciło ok 18:00, nie wiem czy to pogoda daje w kosć czy co innego, bardzo bolała mnie głowa , piski w uszach i mój kochany lek przed wylewem, łapię się już tego że sprawdzam nos czy nie leci.... w moim bliskim otoczeniu znajoma miała wylew, (miała ciśnienie), sparaliżowana i trochę sie tym przejełam, chociaż nie zna,m jej osobiscie , ale opowiadania mi wystarczą, hudroksyzyna też dziś była w ruchu, melisa, Validol, jeszcze wezme na noc hydro, moze będe lepiej spać, nie bede się budzić, pozdrawiam

Hej wszystkim Lena 1900 a jakie masz wtedy ciśnienie?mi dzwoniło i szumiało zwłasza wieczorami czasami cały dzień ale odkąd wykryli u mnie nadciśnienie i biorę tabletki to prawie ustało a jak mam znowu to mierze cišnienie i zawsze mam podwyższone jakie leki bierzesz na stałe?Duska nie umiem odpowiedzieć na twije pytanie😀 a jak twoje przygotowania do podróży?Ja myślę że dużo daje nam wszystkim popalić ta pogoda dziadowska , jakoś to jest powiązane ze sobą .Ja dzisiaj jestem bardzo osłabiony w nocy brałem hydro czy mieliście tak że na drugi dzień po hydroksyzynie byliście osłabiemi?

No pewnie że masz dzień z głowy,ponieważ wyczekujesz kolejnego skurczu i adrenalina wydzielana przez nadnercza pobudza co chwilę serducho.Mój kolega z pracy źle się czół to mu powiedziałem żeb6 zrobił sobie badania w Polsce.I co nic nie czół na bieżni a miał skurcze dodatkowe. Ja już przeszedłem ten etap w życiu co wy i postanowiłem skończyć z tym oczekiwaniem.Nie powiem bo tych skurczy nienawidzę.

Witam mam na imie Magda tez mam nerwice lekowa od 2005 roku bez psychiatry sie nie obejdzie.... niestety.... mnie puscila nerwica dopiero w zeszlym roku do momentu kiedy to pod koniec stycznia dowiedzialam sie ze czeka mnie operacja dwa bajpasy ... nerwica powrocila nie moglam rozmawiac o bliznie na klatce piersiowej i wogole o samej operacji balam sie nawet miezyc cisnienie ... masakra .... powrocil lek i strach przed wyjsciem z domu ..... dopiero jak opowiedzialam to u kardiologa przepisal mi lek ktory bralam wczesniej tj. Parogen lub rexetin to pomaga nie ma leku i nie otumania .... teraz czuje sie juz lepiej ... wiec psychiatra Lena i nie wierz jak ktos ci powie ze sama musisz to pokonac bo nie dasz rady

LENA ja też mam piski w uszach i wiem jaka to meczarnia z tymi piskami, piszczy non stop wysokie dźwięki, czasami dodatkowo piski idą w tony niskie, nasila się to przy zmęczeniu, zdenerwowaniu i przy wysokim ciśnieniu, mam to od jakiś 3-4 lat, czasami idzie zwariowac, byłam w szpitalu na kroplówkach ale poprawy nie ma , moze jakby chodził częściej, zasypiam przy włączonym telewizorze, ciagle budzę się w nocy bo mi to przeszkadza, moze rzeczywiście to od kręgosłupa, ja mam jeszcze arytmię którą bardzo odczuwam, ciągle jestem spieta , zdenerwowana i zmecvzona tymi piskami, i kółko się zamyka, jewdno nakreca drugie, może ktos ma jakieś panaceum na zmiejszenie tych pisków, bo czasami naprawdę idzie oszalec :(

SERDI ..nerwica już chyba apogeum osiągneła wczoraj ..nikt nie mogł mnie uspokoić nie wiedziałam co sie dzieje płacz,krzyk i ogólnie masakra. Nie lece w końcu ,musze zostać na terapie bo już sobie sama z tym nie poradze niestety -.- do dietetyka musze iść bo chudne dalej... napewno chory żołądek robi swoje ale też bez przesady ... jeść prawie nie moge bo mi nie dobrze ciągle 16 kg w 4 miesiace schudłam no i pozostaje mi zostać i walczyć z tym a Ty jak tam SERDI ?

Duska... Tak myślałem że jednak dłużej zostaniesz. U mnie wczoraj było ok ochlałem się melisy i pozałatwiałem nawet parę spraw , za to dzisiaj dużo gorzej zero siły , przeskoki serca i niesamowity ból głowy.Jutro jadę na komisje do Zusu bo już 4 miesiąc na chorobowym i wzywają żeby sprawdzić chyba czy mi drugie serce nie urosło albo coś w tym stylu to dopiero będzie jazda nie wiem jak to przeżyje bo muszę aż do Szczecina zasuwać masakra i to jeszcze pociągiem bo samochodu nie naprawiłem przez tą nerwice ehh

SERDI powodzenia, dasz radę, kto jak nie Ty 😉Wiem dobrze się mówi.Dzis przeczytałam, że ludzie chorzy na nerwice to zazwyczaj bardzo inteligentne i empatyczne osoby, więc zawsze się można tym pocieszać :) Dziś pogoda była dobra to i ja się w miarę dobrze czułam,jeszcze rozmowa z psychologiem mnie podbudowała, nadzieję dała że może ktoś mi w końcu pomoże. SERDI a Ty jak, myślałes o terapii? W sensie tak konkretniej czy szukałeś psychoterapeuty? :)

Hej duska O terapi myślałem i to poważnie tylko jak narazie nie było kiedy zadziałać w tym kierunku bo zawsze coś.Dzisiaj dopiero wróciłem z komisji w piątek lekarz rodzinny i dentysta , jutro musze iść z papierami do pracy bo potrzebuje do zusu i tak zawsze coś , wróciłem z tej komisji i mnie coś serce kłuje mocniej jak wydycham powietrze także już chyba reszta dnia z głowy

Możliwe zwłaszcza że musiałem się nachodzić trochę ale już po a ta pogoda to wogóle jakaś zwichrowana już nie pamiętam takiego zimnego kwietnia masakra ciekawe jaka majówka będzie chociaż jani tak pewnie w domu będe siedział ale faktem jest że jak słońce i ciepło na dworze to i człowiek inaczej się czuje.

U psychiatry dziś byłam , psycholog mi zaleciła iść, przepisał mi jakieś cuda...ale nie jestem przekonana więc chyba ich nie będę brała.Oczywiście zakazał czytania ulotek ... ale i tak się chyba nie powstrzymam. SERDI we wtorek ide na terapie aż ciekawa jestem jak to wygląda, powiem Ci spróbuj bo może warto..napewno nie warto żyć z tym cholerstwem dalej -.-

DUSKA121, myślę że jeśli czlowiek nie daje już rady i jest zmeczony dolegliwosciami to trzeba szukać pomocy wszędzie mnie bardzo pomogła psychoterapia, było to 2 lata temu, chodzilam prawie 1,5 roku, teraz też zaczęłam ale nie tak intensywnie jak przedtem, ja bałam sie wychodzić z domu, nawet do sklepu musialam mieć komórkę przy sobie i czekolade :) wtedy czułam się pewniej i bezpieczniej, obecnie moja nerwica objawia sie trochę inaczej ale dokucza tak samo jak przed kilku laty, przybrała tylko inną twarz i jestem juz bardzo wyczerpana tym stanem, idź na psychoterapie, naprawdę pomaga, jeśli chodzi o leki to spróbuj wziąc raz 1/4, później połówkę i później całą dawke, ja brałam przez 7 miesiecy i pomoglo, teraz tez mam przepisane ale jeszcze się bronie, (nie wiem jak długo:) ), jeżdzę samochodem i dlatego boje się brac leki, zresztą ja boje siebrać wszystkich lekow :)