Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Witam szukam pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 34 lata i ciężka niedomykalność zastawki aortalnej czekam na operacje z tego wszystkiego nabawiłem się ciężkiej nerwicy średnio raz na tydzień chodzę na sor bo wydaje mi się że mam zawał albo umieram, wyniki zawsze są w normie i kończy się na hydroksyzynie masakra też mam tachykardie biore betabloker jakie masz objawy nerwicy?

Cześć wszystkim nerwuskom 😊 odnośnie nerwicy też szukam pomocy bo powoli mnie wykańcza, teraz jestem na etapie nie wychodzenia z domu, a dokładniej z łóżka, (chyba że do lekarza) co jest ciężkie do pomyślenia bo zawsze byłam dusza towarzystwa.Ogolnie chyba hipochondria mnie złapała do tego wszystkiego, jak tylko rano się budzę rozpoczynam codzienny rytuał szukania chorób xd robiłam chyba wszystkie możliwe badania wyszedł refluks nadzerkowe zapalenie żołądka, jelito drażliwe,anemia, powiększona prawa komora serca i coś tam z tym sercem jeszcze, w środę wizyta u kardiologa to wszystkiego się dowiem. a objawów nerwicy mam mnóstwo... 1.dretwienia rąk, nóg 2.ciagle zimne ręce stopy 2.napady lęku w sytuacjach wgl nie stresowych 3. po wejściu do sklepu robi mi się duszno serce zaczyna szybko bić czuje jak bym miała zaraz zemdlec więc automatycznie wychodzę 4.uczucie dretwienia w głowie, spuchniecia, dziwne prądy i inne cuda 5.ciagle coś mnie boli 6.zespol niespokojnych nóg 7.nie wychodzę nigdzie sama ponieważ boję się że coś zacznie mi się dziać i nikt mi nie pomoże 8boję się ciągle że umrę na jakąś nieodkryta chorobę 9.robie pełno badań i wukluczajac jedna chorobę zawsze na internecie znajdę objawy innej które świetnie pasują 10.dusznosci 11.niemozliwe zmęczenie, nie mam siły przejść 100 m (pewnie też przez mój ostatni lozkowy tryb życia) 12. Nie mogę ustac prosto w miejscu bez ruchu muszę poruszać czymkolwiek chodz by palcem u ręki 13.nie czuje wgl radości z.niczego mam takie uczucie nieobecności uczuciowej a jakie są wasze objawy nerwicy?

Pomęczę jutro lekarza trochę i popytam czy to groźne czy moge się obawiać przez to o swoje życie ... zawsze pytam..wiec już chyba przywykli :D Wgl fajną stronę znalazłam szaffer.pl poczytajcie może wam coś pomoże , już szukam czego mogę bo przecież nie mogę żyć w łóżku ,tym bardziej ,że w domu rodzinnym jestem jeszcze tylko miesiąc bo mieszkam za granicą ,tutaj przyjechałam się leczyć bo w Anglii lekarze to parodia.Chociaż byłam pewna że jak już zdiagnozuje co mi dolega to przejdzie mi wszystko.. ale jednak nie nerwica się rozhulała na dobre.Mam 21 lat i czytając że ludzie się z tym męczą po 10 lat jestem trochę przerażona..

Ogólnie lekarka stwierdziła ,że jest okey wszystko jednak ide 12 na ECHO serca bo wolę wiedzieć na 100% ,a tak poza tym okey witamine d3 dostałam + hydroxyzinum i citabax żeby moją nerwicę ogarnąć ,bo przecież jakos trzeba funkcjonować w łóżku życia nie mogę spędzić... już myślałam że to minie ,zniknie tak jak się pojawiło,ale chyba jednak nie. Spróbuję tabletki może akurat pomogą i wrócą chęci do życia ;)

Jeśli chodzi o hydro to spokojnie nie wiem jakie masz dawki ja mam 25 rozgryzam na pół jak połówka nie pomaga to dopiero biorę drugą połówkę na każdego działa inaczej ale ogólnie jest delikatna na sorze zawsze mi ją dają tylko w syropie a mam wade serca.generalnie z tymi opisami to tak jest zawsze.

Nie wiem czy to mój strach przed jakimikolwiek lekami czy takie działanie,ale czułam sie po hydro strasznie totalne odrealnienie i brak siły jak bym się czymś naćpała, a że bardzo sie wsłuchuje w swój organizm ,jeżeli tylko zaczynam sie chodź trochę inaczej czuć ,dostaje ataku paniki ,wiec noc miałam wyśmienita cały czas się zastanawiałam czy wzywać pogotowie jakos dotrwałam do rana,ale cos starsznego... i weź tu człowieku wyjdź z nerwicy jak nawet na leki uspokajające się reaguje atakiem lęku i paniki -.-

Na każdego hydro działa inaczej, te osłabienie też mam ale jak wezne za dużo wtedy dosłownie przybija do łóżka.Jakie dawki bierzesz? generalnie hydro jest lekiem odczulającym , działanie uspokajające jest skutkiem ubocznym leku.Ja zaczynalem od 10 mg i rozgryzałem na pół i usypiało teraz 25 mg to już za mało i nie usypia.A ten drugi lek?

25mg dostałam, a drugi lek to citabax oczywiście go nie zażywam ze strachu .W poniedziałek chyba skocze do Krakowa zrobić test na borelioze.. Szczerze ciężko mi uwierzyć że przez nerwice takie cuda się mogą dziać,a pozatym niepokoi mnie ból stawów i kości i te ciągłe bóle głowy mimo że rezonans wyszedł okey, swiatlowstret.. Hm może to jednak borelioza... Sama już nie wiem ale wolę wszystko wykluczyć wtedy będę napewno spokojniejsza

Wydaje mi się że to jednak przez nerwicę, 25 mg to duża dawka jak na początek stąd te słabości i uczucie odrealnienia.Ja bym jednak spróbował ten citabax chociaż na próbę , moje leki na serce i na nadciśnienie też mają mase skutków ubocznych w opisie ale działają i nic mi się nie dzieje.

DUSKA121, mozemy sobie podac rekę z tymi lekami, ale może napiszę cos o sobie - meczę się z nerwicą kilka lat, objawy mam różne szczególnie kolatania serca (mam arytmię), nadcisnienie z którym walcze, ściskanie w klatce, szyji, głowa to non stop ściśnieta , albo uczucie jakbym była otępiala, sa dni ze czuje się lepiej ale tych gorszych jest więcej, bóle w klatce mnie dobijają, badania wychodza w sumie OK a moje samopoczucie pod psem, a dodam jeszcze że mam szumy uszne a dokladniej caly czas mi piszczy, idzie zwariować i OKROPNIE BOJĘ SIĘ BRAĆ LEKOW traktuje je jak trucizne :), boję sie skutkow ubocznych :) mam hydro i doxepinę , biore czasami hydro i śpię jak dziecko, nie moge sie odlepic od poduszki, męczy mnie to okropnie te moje dolegliwości, ciagle czuje ze jestem źle leczona,. ze lekarze czegoś nie zauważyli nie mam już siły, dlatego zagladam na forum poczytam i zdaję sobie sprawę ze nie jestem z tym sama , pozdrawiam